Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bir yanda alkol şişeleri ve çöp, bir yanda eğitim kurumları

Köşe Yazısını Dinle

Yıldırım’a bağlı Ertuğrulgazi Mahallesi’nde Adile Naşit Çocuk Tiyatrosu ve yanındaki halı saha ile üst tarafında okulların bulunduğu sokağın ve çevresindeki sokakların durumunu zaman zaman bu sütunlarda dile getirip yetkililerin dikkatine sunmaya çalıştık.

İlginç olan şu ki, sokağın her yanı kültür, eğitim ve spor alanı olmasına rağmen yaz, kış neredeyse tüm yıl boyunca havanın kararmasıyla 1000 Konutlar bölgesinde araçlarıyla gelip gecenin geç saatlerine kadar alkol alan, yüksek sesli müzik dinlemeler, hızını alamayıp bağıra çağıra oynamalar semt sakinlerini bıktırmış durumda. Akşam saatinde bu sokaktan idrar ve alkol kokusundan geçmek ne mümkün. Bir aile geçmeye bile cesaret edemez buradan.

İnternet kabloları ve rögar kapaklarının çalınması gibi hırsızlık olaylarına hiç değinmiyorum bile.

Çevreye verilen rahatsızlık bir tarafa kültür, eğitim ve spor mekânlarının olduğu bu alandaki görüntü hem şehrim hem ülkem için bir tezat oluşturmuyor mu acaba diye düşünmeden edemiyor insan.

Bu tezatlar yumağı içinde, yetkililerin duruma bu kadar duyarsız kalması daha da tuhaf değil mi?

Bir zamanlar bekçiler dolaşırdı sokaklarımızda ve bu caydırıcı olurdu. Artık bekçilerimizi de göremiyoruz sokaklarımızda.

Umarım yetkililer sesimizi duyar ve önlemlerini sıkılaştırırlar.

Bölge sakini bir okur

 

Soğuk havalarda sokak canlılarına hayat olabilirsiniz

Değerli okurum Merve Hanım 9 Şubat’ta “Soğuk Havalarda Sokak Hayvanlarını Unutmayın” başlıklı yazımız üzerine bu fotoğrafı göndermiş. Evinin camının önüne kuşlar için yiyecek bırakıyormuş sürekli. Duyarlılık gösteren iyi yürekli insanlara teşekkür ediyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X