Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Birbirimize saygımızı mı kaybediyoruz yoksa?

Birbirimize saygımızı ne zaman kaybettik biz? Beraber seyahat ettiğimiz otobüste, komşuluk yaptığımız mahallemizde, aynı yolda yürüdüğümüz sokakta. Vatandaş olarak bu saygısızlıkları gördükçe yadırgıyor ve üzülüyorum. Otobüste, metroda seyahat ederken cep telefonları ile insanların gizlice bayanların fotoğraflarını çeken insanları görünce kahroluyorum. En hafif tabiriyle saygısızlık diyebiliyorum sadece. Saygısız çünkü, karşısındaki insanı ve çevresini rahatsız eden, mahallede, sokaklarda sabahtan akşama kadar hafta sonu olması dahi fark etmeksizin, hasta mı var, uyuyan insan mı var düşünmeden megafonla bağıran seyyar satıcılar, at arabasıyla hurda toplayan ve atın pisliğiyle sokakları kokutan insanlar, abart egzozlu araçlarıyla geceleri inim inim inleten sokak magandaları, gecenin ilerleyen saatlerine rağmen süren eğlenceler, cemiyetler, sobalarında kumaş artıkları yakıp havayı ve dolayısıyla çevreyi kirleten insanlar. Komşunun komşudan rahatsız olduğu bir toplum olduk galiba. Bursamız, Yıldırımımız büyüyor ve sorunlar da büyüyor… Değerli yöneticilerimizden ricamız, lütfen biraz denetim, illa denetim, sürekli denetim. Denetim olmayınca kimse kimseyi dinlemiyor, kural tanımıyor kimse. Saygılarımla.
Değirmenönü Mahalle sakini duyarlı bir vatandaş

Kaldırım değil balçık deryası 

Havaalanına giden Fuat Kuşçuoğlu Caddesi’ndeki kaldırımın hali içler acısı. Yağmurlu günlerde bu kaldırımda yürümek çamurdan dolayı çok zor. Havaalanının açılışı öncesinde cadde boyu duvarlara yeşil perdeleme yapıldı ama daha önemli olan bu kaldırımlara bir düzenleme yapılmadı. İnsanlar bu çamurda yürümemek için yolda yürümek zorunda kalıyor bu da tehlikeye davetiye çıkarıyor. Belediyemizin bu konuya acil müdahale etmesi ve vatandaşın mağduriyetini gidermesi gerekiyor.
Engin Demirkol

Özel Halk otobüsü duraktaki yolcusunu almadan sürüp gitti

İyi günler Günay Bey. Sizin aracılığınızla yetkililere seslenirsek ve belki bir çözüm üretilir umuduyla yazıyorum. Ancak, açıkçası çok da ümitli değilim, çünkü köşenizde özel halk otobüsleri ile ilgili birçok şikâyet okudum. Fakat, hiçbir şeyin değişmediğini üzülerek belirtmeliyim. Neden ve niçin değişmiyor, çözülmüyor bu sorunlar onu da anlamakta zorlanıyorum vatandaş olarak.

18 Mart 2017 saat 15.45’te 46/B Hat No’lu Üniversite-Soğukkuyu arasında çalışan halk otobüsünü, Ataevler otobüs durağında yarım saat bekledim. Nihayet geldi gelmesine de, önümden geçip gitti. Durağa yanaşıp yolcusunu almadı. İçerisinde de yolcu yok denecek kadar azdı hatta. Gerçekten de özel otobüs sanıyorlar kendilerini galiba. Keyiflerine göre yolcu alınır mı? Taksi mi işletiyorlar? Durakta otobüsün önüne geçip el mi kaldırmak lazım durması için. Anlayamadım bir türlü. O soğukta yarım saat bekledikten sonra ve otobüs de almayınca mecburen taksiye binip Soğukkuyu’ya gitmek zorunda kaldım. Yanında parası olan var, olmayan var. Yazık değil mi bu insanlara? Dakikalarca bekle otobüs gelecek diye ve geldiğinde de yolcusunu almadan sürüp gitsin.

Yetkililerden rica ediyorum, lütfen vatandaşı bu kadar da mağdur etmeyin. Bir çözüm bulun.
Saniye İstanbullu

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X