Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bisiklet park istasyonları daha güvenli hale getirilmeli

İçinde bulunduğumuz genel salgın süreci ve toplu ulaşımın pahalı olması nedeniyle daha temiz, sağlıklı ve ekonomik olması hasebiyle bisikletle ulaşımı tercih eden bir Bursalıyım.

17.10.2020 saat 8.00 sıralarında İhsaniye Mahallesi Nilüfer Metro istasyonunun yanında bulunan bisiklet park istasyonuna bırakmış olduğum bisikletimi aynı gün  saat 20.30 sıralarında almaya gittiğimde ön tekerinin demonte edilerek geri kalan kısmının çalındığını gördüm.

Polis tarafından BURULAŞ’a ait olan bisiklet park istasyonun güvenlik kamerası olmadığı tarafıma bildirildi.

Gelişmiş ülkelerde bisikletle ulaşım teşvik edilir ve özendirilir. Bizim ülkemizde ise geç kalınmasına rağmen belediyelerimiz bu konuda bir süredir teşvik edici ve özendirici girişimlerde bulunuyor.

Ancak görülen o ki, belki de toplum olarak bu tür güzel girişimlere pek uyum sağlayamıyoruz ve bisikletlerimizi park ederken güvenlik sorunu yaşıyoruz.

Büyükşehir ve diğer belediyelerimizden ricam, BURULAŞ’a ait bisiklet park istasyonlarının daha güvenlikli ve modernize edilmesi.

Saygılarımla.

İsminin yayımlanmasını istemiyor

 

Sokağı çöplüğe çevirdiler

Osmangazi ilçesi İntizam Mahallesi Doğum Sokak’ta ikamet etmekteyiz.

Sorunumuz bir takım insanların, eski mobilya, koltuk, kanepe ve benzer ürünleri gecenin bir vaktinde getirip bizim sokağımıza bırakmaları.

Hatta birkaç defa getirdikleri atıkları ateşe verip yaktıklarına da şahit olduk.

Yaşadığımız sıkıntıyı Osmangazi Belediyesi’ni arayıp ilettiğimizde bu atıkların ücret karşılığı atılabileceğini söylüyorlar.

Neredeyse her hafta bunu yaşıyoruz.

 

Birileri sokağa atıklar getirip bırakacak, bizler ücret karşılığı mı bunları buradan kaldırtacağız?

Söz Sizde köşesi aracılığıyla Osmangazi Belediyesi yetkililerinin bu konuda bizlere duyarlılık göstermelerini rica ediyoruz.

Sokak sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X