Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bitirilemeyen yol toz toprak

Odunluk Mahallesi Okul Sokak’ la ilgili yol rezaletini fotoğrafta görmek mümkün. Lütfen sesimizi duyurun yıllar oldu sokak hala bu halde.

Yaklaşık 15 yıldır Odunluk Mahallesi’ nde oturmaktayız. 1 yıl önce 200 metrelik bir mesafe olan Okul Sokak’ ta yol genişletme çalışmasına başlandı. Bu çalışma o kadar sistemsiz ve düzensiz şekilde ve gayri ciddi olarak yapıldı ki. Şu anda bile yolda halen yapılan yerler kırılıp tekrar düzeltilmeye çalışılıyor.

Çalışmalar genelde gün olarak değil de 4 kişi ile ayda bir gün olarak devam etmekte…

Sokaktaki evler toz içinde, arabalar pislikten tanınmaz halde. Yaz ayına girdiğimiz şu dönemde insanlar bahçelerine çıkamaz oldular.

Çocuklar pislik ve toz içinde oyun oynar oldu. Bunun sorumlusu Nilüfer Belediyesi Fen İşleri’ dir.

Aylardır çakılı atılmış tamamlanan yola asfalt uygulaması yapmak bir yana tekrar kazıp yaptıklarını yeniden bozmaktalar.

Bu duruma en büyük seyirci kalan da mahalle muhtarıdır. Biz kendisinden daha çok bilgi sahibiyiz.

Özetle 1 yılı aşkın bitirilemeyen Odunluk Mahallesi Okul Sokak yolunun ivedilikle tamamlanmasını rica ediyoruz.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Saatler çalışır duruma getirilecek

 

Olay Gazetesi 28/04/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, 7 istasyonda saatler hep 12.00′ yi gösteriyor” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

BHRS III. Aşama (Doğu Hattı) “Elektronik İşlerinin Yaptırılması Yapım İşi” kapsamında sahada çalışmalar, gündüz saatlerinde işletmenin devam etmesi nedeniyle yalnızca gece işletmenin durduğu kısıtlı bakım saatlerinde yapılmakta olup, çalışmaların yavaş ilerlemesinin temel sebebini teşkil etmektedir.

Köşe yazısında ifade edildiğinden farklı olarak saat sisteminin devreye alınması sinyalizasyon sisteminin çalışmasından bağımsızdır. Mevcut saat sistemi Acemler Burulaş Metro Kontrol Merkezinde bulunan saat sisteminden iletim ağı aracılığıyla aldığı bilgileri kullanarak çalışmaktadır.

Mimarsinan – Kestel arası istasyonların iletim ağı oluşturularak Burulaş Metro Kontrol Merkezine bağlanmış olup, sistemin yazılımsal konfigürasyonlarının yapılması ve test süreçleri devam etmektedir. Bu sürecin tamamlanmasının ardından saatler, sinyalizasyon sisteminin devreye alınması beklenmeden çalışır duruma getirilecektir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Palmiye Parkı betonlaştı

 

Nilüfer Orhaneli kavşağındaki güzelim palmiye parkı beton yığınına döndü. Başkanım, belediye binasına park pek de uzak değil geçerken şöyle karşıdan bir bakın Allah aşkına. Parktan çok neye benziyor. Karşısındaki Eker Parkta’ da aynı çalışma, çocuğumuzu getirdiğimiz Bursa’ da tek kaydıraklı büyük parkı da kaldırdınız. Çocuklarımız hayal kırıklığına uğradı. Bu nasıl iş projeler herhalde gözden kaçtı. İsterseniz Hüdavendigar Parkı’ na bakın örnek alın pek gözden kaçacak park değil de. Parkların açılışını yaparken isimlerini beton park yaparsanız aslına ters düşmez.

Yalçın ŞAHİN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X