Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Biz bıktık yetkililer çözüm bulsun artık

Günay Bey merhaba; Bizler, Osmangazi ilçesi Kocanaip Mahallesi 12. Bayır Sokak’ta ikamet etmekteyiz. Bizim sorunumuz ve mağduriyetimiz gecenin bir yarısı insanlar uykudayken, Uludağ yolunda alkol alan sürücüler, bağımlılar, şehir magandaları devriye gezen polislere yakalanmamak için bizim sokağı kullanıyorlar. İnerken, yapmadıkları rezalet yok. Bağırıp nara atan mı dersiniz, silah atan mı dersiniz, abartılı egzozlu aracıyla son sürat bayır aşağıya inerken sağa sola çarpan mı dersiniz, alkol şişelerini, çöplerini sokak aralarına atan mı dersiniz. Ne rezalet ararsanız var. Polisten kaçarken, Uludağ yolundan bizim bulunduğumuz sokağa dalıyorlar, bayır aşağı inerken yapmadıkları gürültü yok. Alkollü sürücüler son sürat inerken binalara zarar veriyorlar, yollara zarar veriyorlar. Hem evlere, hem sokak sakinlerinin araçlarına hem de yollara zarar veriyorlar. Sokak araları çöplük oldu. Gecenin bi yarısı ne uyku kalıyor ne huzur… Yaşlısı, hastası, okula gideni, işe gideni mağdur olmak ne kelime. Devriye atan polislerin hiç olmazsa bizim bulunduğumuz sokakta da arada bir devriye gezseler, belki bir caydırıcı etkisi olacaktır diye düşünüyoruz. Mahalleli ve sokak sakinleri olarak yetkililerden rica ediyoruz, hiç olmazsa yukarıdan aşağıya inişe önlem alınsın. Mesela yukarıdan aşağıya iniş engellenerek, tek yön yapılabilir burası. Bizler mahalleli olarak artık bu durumdan bıktık. Malımız zarar görüyor, canımız zarar görüyoruz. Gerek Emniyet ve gerekse şehri yönetenlerden rica ediyoruz, bu sorunumuza lütfen bir an önce çözüm bulsunlar.

Saygılarımızla.

12. Bayır Sokak sakinleri

 

Acemler’deki yol çalışması ne zaman biter?

 

Günay Bey; ben Yunuseli’nde ikamet etmekteyim. Evimi inşaat halinde aldığımda yıl (2014) sonuydu, Acemler Recep Tayyip Erdogan Bulvarı arasında bulunan yol çalışması devam etmekteydi, yıl 2016 sonları ve inşaat çalışması halen bitmedi, yol açılmadı. Yolun bu kadar zaman bitmemesine sitem etmemek elde değil. Yolun iki tarafı da tıkanıyor çünkü. Demirtaş-Acemler arası alternatif tek yol orası. Ne zaman biteceğine dair de bir bilgimiz yok maalesef. Yetkili belediye lütfen bi ilgilenirse bu eziyet biter belki de. Saygılarımla.

Ö. Koçer

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X