Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Böyle mi turizm kenti olacağız!

Her defasında övünerek; medeniyetlerin beşiği İznik’ten bahseder, ardından kapıdan baktırırız. Nereye bakıyor bu insanlar sizce?

8 yıldır kapalı olan müzeye! Medeniyetlerin beşiği İznik’in ev sahipleri olarak, üzülüyoruz, sıkılıyoruz, utanıyoruz. 

Geçtiğimiz günlerde şirin ilçemiz İznik, TSK’nın üst rütbeli emekli subay ve eşlerini ağırladı. Toplam 250 kişi. İlçenin tarihini yakından görmek istediler. Fakat kapalı kapılar buna izin vermedi. 

turizm.jpg

Daha başka, İznikli gönül adamı Eşref Rumi Anma etkinliklerine katılan yüzlerce misafir, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan üst düzey yöneticiler, Hıdırellez şenliklerine katılan yüzlerce vatandaş, İstanbul ve Bursa’dan gelen farklı gruplar halinde binlerce öğrenci, fotoğraf kulüpleri ve bireysel olarak gelen yüzlerce aile.

Sonuç aynı; İznik Müzesi’ni, Roma tiyatrosunu, ve Çini fırınlarını, demir parmaklıklar ardından baka baka gittiler. 

Utandık…

Şenol Poyraz 

 

Evde evcil hayvan beslemek insanları rahatsız etmemeli

leon.jpgGünay Bey, iyi günler. Yıldırım’da Kurtuluş Caddesi’nde ikamet ediyorum. Apartmanda hayvan bakmakla ilgili fikrimi ve mağduriyetimizi paylaşmak istiyorum.

Bizler bazı durumları eleştirince hayvansever olmamakla eleştiriliyoruz ancak bu doğru değil. Bizler de hayvanseveriz ancak apartmanda yaşayan insanların, hastaların, bebeği olan insanların tüm gün komşunun köpeğinin evinin içinde havlamasını dinlemek zorunda da değiliz. Evdeki hayvan kokusunun apartmanı sarması ise ayrı bir sıkıntı.

Apartmanda evcil hayvan beslemenin sorumluluklarını bilmeyen insanların hayvan bakmaması gerek. İnsan sağlığını tehdit eder hale gelmemesi lazım bu durumun.

Bu konuda ülkemizi ve şehrimizi yönetenlerin yasal çalışmalar yapmasını bekliyoruz.

 Bir okur


Avatar Seç KAPAT
BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR