Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bozuk ve çamurlu yoldan tarlalarımıza ulaşamıyoruz

Nilüfer ilçesi Alaattinbey Mahallesi Budaklar Sokak’ta 4 dönüm tarla sahibiyim. Burada bulunan tüm kadastro yollarına isim verilmiştir. Ancak bahsedilen yerlerin kadastro yolları geçit vermeyecek şekilde çamur deryasıdır.

Dolayısı ile yağmur mevsiminde tarlamıza araç ile ulaşmamız mümkün olmuyor. Yollar balçık ve çamur haline geldiği için de tarlalalarımıza ulaşıp kışlık ürün ekememekteyiz, tarlalarımıza çizmelerimizi giyip, araçlarımızı asfaltta bırakıp 3 kilometre kadar bir yol yürümek zorunda kalıyoruz. Bu durum tarlamı aldığım 20 seneden beri böyledir.

Bu durumu zaman içerisinde belediye başkanı dahil ilgili tüm yetkililere iletmemize rağmen ne yazık ki bugüne kadar bir sonuç alabilmiş değiliz.

Bizim isteğimiz bu yola mıcır döküp veya asfalt döküp en azından araçların rahat ilerlemesini sağlayarak tarlalarımıza ulaşmaktır.

Aynı belediyeye bağlı Kayapa’da bütün kadastro yolları çok da acil ihtiyaç olmadığı halde asfaltlanmıştır.

Nİlüfer Belediyemizden tarlalarımıza kolay şekilde ulaşabileceğimiz hizmeti bekler iyi çalışmalar dilerim. (Size gönderdiğim fotoğraflar geçen ay çekildi. Önceki gün tarlama oğlum gitmeye çalıştı ancak aracını çekiciyle çıkarttırmış.)

İsmail Karakaş

 

Eldiven ve maske çöp değildir

Günay Bey iyi günler. Zaman zaman Söz Sizde köşesinde ‘yerlere atılan eldiven ve maske’ fotoğraflarını paylaşıyorsunuz. Ben de geçtiğimiz günlerde çevremde bu konuda hiç de hoş olmayan görüntülere şahit oldum. Yerlere atılan eldiven ve maskeleri çok sık görmeye başladık. Hatta, kullanılıp atılan ıslak mendiller de bu görüntülere ekleniyor artık. Sokaklar, caddeler tıbbi maske, eldiven ve ıslak mendil çöpleriyle dolmaya başladı. Buna bir çözüm olmalı diye düşünüyorum.
Bu çok tehlikeli bir durum.

Bu eldiven ve maskeler çöp değildir, tıbbi atıktır. Yerlere atılamayacağı gibi çöp kutuları bile bu konuda güvenli olmayabilir. Bunların belirli bir yerde en az 72 saat bekletildikten sonra bertaraf edilmesi gerekiyor.

Eldiven, maske ve ıslak mendil atıklarının yerlere atılması hem çevreyi kirletiyor hem de sağlığımızı ciddi anlamda tehdit ediyor.

Yetkililerin de bu konuda halkı bilinçlendirmesini rica ediyorum.
Saygılarımla.
Bir okur

 

Kullanılmış giysi ve ayakkabı atık kumbarası

Günay Bey, öncelikle iyi günler diliyorum. Yıldırım ilçesinde yol kenarlarında görmüşsünüzdür giysi ve ayakkabı atık kumbaralarını.

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için oluşturulan bu kumbalara son zamanlarda art niyetli birileri zarar vermeye başladığını görüyorum.

Bu size gönderdiğim ikinci yazım. Geçtiğimiz günlerde fotoğrafta görüldüğü gibi atık kumbarasının kilidi kırılmış ve içindeki eşyaların bir kısmı alınmış. Lütfen böyle güzel bir hizmeti engelleyici zararlar verilmesin. Bunu izah edebilecek kelime bulamıyorum açıkçası.

Bu konuda ilgililerin ve vatandaşların duyarlaması gerekir.
Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X