Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bu alan neden kapalı, değerlensin

Zafer Plaza alışveriş merkezi tarafından, Altıparmak semtine inerken yol ortasında Veled- i Saray Camii vardır, bu camiinin üst ve diğer taraflarında Fomara’dan gelerek, Heykel’e ve diğer yerlere giden araçların kullandığı Çatalfırın Viyadüğü hizmet vermektedir.

Altıparmak semtine inerken çoğu vatandaş camii yanını, yol kenarını hayati tehlikelere rağmen kullanmaktadır. Yayaya çözümü de yoktur. Bu yer yakınında, çevresinde alt geçit vardır! Ama daha çok bu yol kenarları vatandaşça kullanılmaktadır.

Bu yerde veya çevresinde çok büyük bir alanın etrafı nedense, nereden icap ettiyse demir parmaklıkla çevrildi, içine ne ile ilgiliyse sinyalizasyon kutusu yazan saç kutu kondu! Altı beton parke. Bu yerin altına acaba elektronik tesisler mi yapıldı.

Fotoğrafta görülen alan vatandaşa kapatılmasaydı, trafik sıkışıklığında vatandaş bu yeri kullansaydı daha iyi olabilirdi! Bu epey büyük alana bank konabilirdi. Yaşlı, engelli vs. oturabilirdi. Vatandaşa kapatılacağına (alt kısmında tesis veya başka merkez yoksa) yeşil alan olabilirdi, daha bir çok seçenekler sunulabilirdi.

Ama bu çirkin görüntü tercih edilmiştir. Alt kısmı tesis veya önemli bir yerse, vatandaşın gezmesi, yaklaşması sakıncalı ise demir parmaklık içine alınan alanın üst kısmına yeşli bir görünüm kazandırılabilir üst kısmında rengarenk çiçeklere yer verilebilirdi. Avrupa şehirler belgesellerinde bu şekil uygulamalar vardır.

Kemal BAŞEREN

 

TI hattına kamera konulsun

 

Bursa TI tramvay hattına araçların girmesi öteden beri şikayet konusu. Ancak bu durumun önüne geçilebilmiş değil. Bunun sonucu olarak ulaşım da aksatmakta zaten sıkışık olan trafik iyice içinden çıkılmaz hal almakta. Benim bir önerim olacak: TI tramvay hattı boyunca belirli bölgelere kamera sistemi yerleştirilsin.Yasağa uymayan, kural ihlali yapan sürücüler kolaylıkla tespit edilerek haklarında hemen gerekli işlem yapılabilir. Eminim faydası olacaktır.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Görme engelli çukura düşmeyecek

 

Olay Gazetesi 12/04/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Görme engelliler çukura dikkat” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Söz konusu bölgede çalışmalar ilgili ilçe Belediyemiz tarafından yapılmıştır.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X