Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bu güzellik yok olmasın

Karacabey’ in İkizce köyü yemyeşil bir ortama ve sulak arazilere sahip. Böylesine bir güzellik sanayi adı altında yürütülen girişimlere muhatap olmakta. Bu tür bir yapılanmayı kesinlikle istemiyoruz. Bizlerin tek gayesi verimli, sulak tarım alanlarımızın, meralarımızın ve ormanlarımızın yok olmasını önlemektir.

Köyümüzün sınırlarında yer alan yaklaşık 220 hektar bir alana kurulmak istenen Sanayi Sitesi planına karşı son yıllarda yürüttüğümüz bir hukuk mücadele vardı. Sulama alanları üzerinde kurulmak istenen Sanayi Sitesi’nin bölgenin topraklarına zarar vereceğini, tarımdan geçimini sağlayan bizleri olumsuz yönde etkileyeceğini defalarca söyledik. Birlik ve beraberlik içinde yürüttüğümüz hukuk mücadelesi sonucu mahkemeden iptal kararı çıktı.

Bu gelişmenin sevincini daha yaşayamadan karşımıza bu kez yöremizde organize sanayi bölgesi kurulması planı çıktı. Köyümüzle birlikte birçok köyün sınırlarını kapsayan 12 milyon 700 bin metrekarelik alanda Batı OSB adında bir organize sanayi bölgesinden söz ediliyor. İptal edilen sanayi sitesi alanından yaklaşık 5 katı büyüklüğündeki bir alan söz konusu.

Yani bizler 220 hektarlık bir sanayi alanı projesinin iptal edilmesine sevinirken, tam 5 katı büyüklüğünde bir organize sanayi alanı ile karşı karşıyayız.

Hukuk yolundan ayrılmadan kararlı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugüne kadar kamuoyundan gördüğümüz destek bizler için büyük moral olmuştur. Atalarımızdan bize miras bu cennet yöreyi hiç bozulmadan gelecek kuşaklara aktarma yolunda kararlıyız.

Mümin ERESİLLİ

İkizce Köyü Muhtarı

 

Bekletilmekten bıktık artık

 

Karamazak Mahallesi’nde Kültür Sokak’ta bulunan Karamazak oyun parkına akan yağmur suyu tahliye gideri 4 yıldır çalışmıyor.

Yetkililer her şikayetten sonra gelip ‘buraya yeni gider hattı çekmemiz gerek’ diyor ve gidiyorlar. Bu yağmur suları şu anda 2 apartmanın temeline akmakta dolayısıyla büyük tehlike yaratmaktadır.

Eğer 4 senede 10 metrelik bir tahliye borusunu döşeyecek bütçemiz yoksa ölmüşüz de ağlayanımız yok demektir. O zaman hiç boşuna uğraşmayalım.

Ben yazmaktan, muhtarımız bildirmekten bıktı.

Ne yapmamız gerekiyor sorunumuzu çözdürmek için. Yani bir tahliye gideri için sokağa mı çıkalım, Lütfen artık ilgi değil çözüm bekliyoruz.

Fuat ER

 

2-G ve 91-G cevabı

 

11/10/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde Söz Sizde köşesinde “2-G, 91-G binmek mesele“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bütünleşik Bilet Sistemi dahilinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında sefer sıklıkları yolcu yoğunluğuna göre belirlenmekte olup gelişen talebe göre arttırılmaktadır.

Bu doğrultuda sabah zirve saatlerde Gürsu ile Şehirlerarası Otobüs Terminali güzergahında hizmet veren 91/G hattında 30 dakika, Gürsu ile Arabayatağı istasyonu güzergahında hizmet veren 2/G hattında 7 dakika ve akşam zirve saatlerde ise 91/G hattında 25-30 dakika, 2/G hattında 12 dakika sefer sıklığında hizmet verilmektedir.

Alternatif olarak, Bursaray Kestel etabında da gün içerisinde 10 dakika sefer frekanslarıyla hizmet verilmekte ve bu hatta raylı sisteme besleme çalışacak toplu taşıma güzergahları oluşturulması konusunda fizibilite çalışmaları devam etmektedir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X