Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bu kaldırımdan ne yaya, ne de engelli vatandaş geçebilir

Sayın Günay Yumruktay, Çekirge Selvili Cadde girişinde yaya kaldırımını işgal eden bir trafo var. 

Gelen geçen yayaların yol darlığından otoyoluna inmeleri hem trafiği, hem de yayaları zor durumda bırakıyor.

Resimde görüldüğü gibi cadde girişinde bir de yukardaki sokaklara çıkan merdiven var. Sözünü ettiğimiz yaya kaldırımını işgal eden trafonun merdiven girişindeki diğer trafonun yanına naklini yetkililerden talep ediyorum.
A. Kemal Efe

Sokak anayoldan daha ışıl ışıl

Mudanya Kumyaka Mahallesi’nde elektrik direkleri çalışması yapıldı bir süre önce. Anayollarda direklerden birinde lamba var diğerinde yok. Anayol için yeterli bir aydınlatma tabii ki. Ancak, eski postane dediğimiz sokaktaki tüm direklerde lamba var ve ışıl ışıl yanıyor.

Bizlerin anlamakta zorlandığı şey, tasarruf amaçlı anayollarda bu kadar dikkatli olunurken, eski postane denilen sokakta neden tüm direklerdeki lambalar yanmakta. Bu bir israf değil midir? Yetkililerin daha hassas olacağını ümit ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.
Kumyakalı bir okur

e-devlet şifresi neden istenir ki?

Yaşadığım trajedik bir olayı sizle paylaşmak istiyorum. İnsanları bilgilendirmek adına iyi olacağı kanaatindeyim.

Geçen hafta Alaaddinbey Mahallesi’nde bulunan bir fabrikanın idari kısmı için internette ilanı vardı. Başvuru yaptım ve beni aradılar görüşmeye çağırdılar.

Ertesi gün ben de iş görüşmesine gittim. Her şey olumlu geçti ve 1 gün sonra işe giriş için evrak istediler ve yanında e-devlet şifremi istediler.

Sebebi ise ‘e-devlet sisteminden birkaç evrak çıkaracağız sonrasında şifren size geri verilecek’ denildi. Ben de şifremin kişiye özel olduğunu başka kişilerle paylaşmanın yanlış olduğunu o yüzden şifremi veremeyeceğimi söyledim.

Şifremi vermediğim için beni bu sebeple işe almadılar. Yani insanlardan nasıl böyle bir şey talep ediyorlar akıl almıyor. Herhangi birinden e-devlet şifresi istenmesinin kanunen suç olduğunu bilmiyorlar mı?

Demek ki, böyle durumlar olduğunu yaşayarak öğrenmiş oldum. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını, kim isterse istesin böyle şifre isteme gibi bir haklarının olmadığını bilmelerini istiyor, dikkatli olmalarını öneriyorum.
Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X