Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bu saatlerin hangisi doğru!

Geçen hafta köşenizde sinyalizasyon olmamasından dolayı doğu etabında kurulduğundan bu yana çalışmayan saatleri konu etmiştiniz. Yazılanları dikkatle okudum, yetkililer de dikkatle okumuş olacaklar ki hemen ertesi günü Arabayatağı-Kestel hattında sinyalizasyon çalışmaları başlatıldı. Ben de Emek hattında şaşkınlık uyandıracak bir duruma değinmek istiyorum. Ümit ediyorum burası için de gereği yapılır.

Sinyalizasyonsuz 7 istasyonda hep 12:00′ yi gösteren saatler ilk başta her ne kadar şaşkınlık uyandırsa da, insan zamanla alışır. Peki, karşılıklı üç saatten hangisinin doğruyu gösterdiği konusunda insan şaşkınlığa düşürülürse ne olur?

İşte size örneği, Hamitler-Fethiye istasyonunda iki dijital saat farklı bir zamanı, sinyalizasyona bağlı yelkovanlı saat da başka bir zamanı gösteriyor. Dikkat edilirse sağdaki dijital saat 06:48’i gösterirken, soldaki ise 06:52’yi. Ortada kalan yelkovan saat ise, diğer ikisinin ortasında olan 06:49’u işaret ediyor.

Hangisine göre saatini, zamanını ayarlayacağı konusunda insanı keyfi tercihine bırakıyor. Ne de olsa “Bursa’da Zaman” göreceli bir şey! İstediğin kadardır…

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Cadde üzeri kalıcı işgal

 

Pınarbaşı Mahallesi Uludağ güzergahı Alacahırka Caddesi araçların otoparkı halini aldı. Hem de devamlı ve kalıcı park eden araçlarla. Oysa ki pazar kurulan cuma günleri dışında bomboş olan pazar yeri mevcut iken. Burasının açık ve kapalı otoparkı olmasına rağmen araç sahiplerince hiç kullanılmamakta. Belediye ve diğer makamlar da cadde ve yol işgallerine karşı etkili olamamakta. Maksem semtinden başlayarak Pınarbaşı’ na kadar konulan ‘park etmek yasaktır’ uyarı levhaları da süs olmaktan öteye gitmemekte.

Bu yol çift yönlüdür. Toplu taşıma, itfaiye ve ambulans araçları da, park etmeler yüzünden tıkanan caddede bir süre beklemekte.Tüm bunlara rağmen şikayetim üzerine Büyükşehir Zabıtası’ nın tarafıma yazılı olarak gönderdiği cevapta ‘vatandaşın yakındığı gibi kaldırımları işgal eden araçlar yoktur’ denilmektedir. Cadde boyunca fotoğrafta görüldüğü gibi kalıcı park eden araçlar acaba hayal ürünü mü olmaktadır?

Kemal BAŞEREN

 

Mandıras yolu düzeltildi

 

Olay Gazetesi 15/04/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Mandıras yolu çile dolu “ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Gazete Kupürüne konu olan Kestel İlçesi Mandıras deresini takip eden Çataltepe köyüne kadar gittiği belirtilen yola, ilgili ekiplerimizce malzeme serilerek kullanıma müsait hale getirilmiştir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X