Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bu üstgeçiti geçene ödül verilmeli

Öncelikle bu sayfanızda bizlerin öneri ve şikayetlerine yer verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sayenizde bir çok sorun çözümlenmiş oluyor.

Bugün buradan Nilüfer’de 1 yaşını yeni dolduran 23 Nisan Mahalles’inin onlarca sorunlarından, çok önemli gördüğüm iki sorununu gündeme taşımak istiyorum.

Birinci konu: Üstgeçit

2-3 yıl önce Ata Bulvarı’ nda bir yaya geçişi problemi olduğunu sizler aracılığı ile dile getirmiştim. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesine de defalarca yazarak, bu sorunun önemini vurgulamıştım. Sonunda Büyükşehir Belediyesi buraya bir üstgeçit yaptı, ancak gelin görün ki, yapmış olmak için yaptı. Çünkü dün sabah çektiğim fotoğrafta da gördüğünüz gibi, üstgeçitte engelliler, yaşlılar ve bebek arabalı vatandaşlar için asansör alanı olmasına rağmen, asansörler kurulmamış, sadece görüntüsü var. İki yıl önce kuLlanıma açılan üstgeçit bu şekilde kullanılmaya devam ediyor.

Fotoğraflarda;

Bir anne bebeğini arabası ile merdivenlerden çıkarırken (Ataevler tarafına geçmek için). İki yaşlı vatandaşın korkuluklara tutunarak merdivenleri zorlanarak çıktıklarını tesadüf olarak gördüm.

Düşünün bir engelli vatandaşımız bu üstgeçiti nasıl kullanacak?

İkinci konu: Köroğlu Caddesi

Son aylarda trafik yoğunluğu fazla olan bu caddenin düzenlenmesi nedense aylardır tamamlanamadı. Bu durum sürücüler için çok ciddi bir sorun olmaktadır. Kış aylarında çamur, şimdi de toz içinde. Nilüferlilere “özel” bir uygulama mıdır acaba diyoruz.

Şazi ÇAVUŞOĞLU

 

Kestel hattında çalışma başladı

 

Önceki gün ‘ 7 istasyonda saatler hep 12.00′ yi gösteriyor’ başlıklı yazımda bu duruma Kestel metro hattında sinyalizasyon olmamasının yol açtığını vurgulamıştım. Nitekim aktarmalı yolculuğun da iki yıldır yine bundan ileri geldiğini hatırlatmıştım. Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş’ tan dün akşam müjde gibi açıklama geldi. Sinyalizasyon çalışmalarının başlayacağı, dolayısıyla Kestel etabının dün gece 22.30 itibariyle kapanacağı duyuruldu. BURULAŞ’tan daha sonra yapılan açıklamada da; 29.04.2015 itibariyle Kestel hattında başlayacak sinyalizasyon çalışmalarının ulaşımı aksatmayacak şekilde yapılacağı ve yolcuların sorunsuz bir şekilde raylı sistemi kullanabileceği bildirildi. Olumlu bir gelişme, yetkililere teşekkürlerimle.

MY

 

Tamirata başlanacak, dumanaltı olmayacak

 

Olay Gazetesi 07/04/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Dumanaltı olmak“ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

İlgili tesisin bacasının tadilat projesi tamamlanmış olup, hava şartlarının düzelmesiyle birlikte tamirata başlanacaktır.

Ayrıca Çamlıca sosyal tesisi şefinin gelen şikayetlerle ilgili olarak şirketimiz tarafından görevine son verilmiştir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Denize kanal akıntısı

 

Güzelyalı’ da oturuyorum. Kanalizasyon çalışmaları 15 gün önce başladı ama ne olduysa bundan sonra oldu. Sahili boydan boya kirli bir tabaka kapladı. Kanal akıntıları adeta denize akın etti. Sadece çirkin görüntü değil, ağır bir koku da çevreye dağılır oldu. Ne sahile çıkabiliyoruz ne de evlerimizde rahat oturabiliyoruz. Sorumlu makamların günlerdir bu sorunun üzerine gitmemesini de hayretle karşılıyoruz. Bizi bu çirkin görüntü ve ağır kokudan lütfen bir an önce kurtarın.

Mahalle sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X