Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bu zehiri solumak zorunda mıyız?

Kestel`de Esentepe Mahallesi`nin bulunduğu tepeden Gürsu`ya doğru bakınca, Ankara Yolu`nun hemen kenarında bir taşocağı var. Şimdi taşocağı faaliyette değil, ama daha büyük bir bela var karşımızda. Burada sürekli birşeyler, yakılıyor. Tabii bununla birlikte -fotoğrafta da görüldüğü gibi- siyah bir is ortalığı kaplıyor. Çoğunlukla böyle ve hemen her gün orada yakma işlemi sürüyor. Kim yakıyor, niye yakıyor, bu keyfiyet neden bilmiyoruz. Bildiğimiz şey, bu manzaranın bizleri rahatsız ettiği, zehirlediği. Yetkililere buradan sesleniyoruz. Çevre Yasası var, insanların sağlığı var. Lütfen bu manzaralara seyirci kalmasınlar. Şehrin batısında, örneğin Nilüfer`de böyle bir durum olsa ortalık ayağa kalkar. Ancak bizim yaşadığımız doğu kesimde insanlar çok da duyarlı değil maalesef. Yapılanları görüyor ama şikayetini, tepkisini dile getirmiyor.
 
 
Ancak bu böyle veya vatandaştan şikayet gelmedi diye, yetkililerin ilgisiz kalmaması gerekmiyor mu? Kestel Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve İl Çevre Müdürlüğü`nden hangisi bu konuda yetkili ise rica ediyoruz, her gün yaşanan bu rezalete bir son versinler. Öyle uluorta zehirli çöpler yakılıp da insanların sağlığıyla oynamasınlar. Zira göz göre göre bu kadarı da olmaz!
Esentepe Mahallesi sakinleri  
 
Gürültüden mağdur olduk
 
Yıldırım` da Anadolu Mahallesi 2. Cami Sokak` ta oturuyoruz.Yan binada bulunan örme atelyesinde makineler günün 24 saatinde gürültü yaymakta. Bundan dolayı da evimizde rahat oturamıyor ve uyuyamıyoruz. Şikayetimizi Yıldırım Belediyesine bildirdik. Bize verilen cevapta ` yapılan incelemede işyeri incelenmiş ve mimari projesinde bir nolu atelye görünen kısım ile otopark görünen kısmın birleştirildiği tespit edilmiştir. Söz konusu bölümlerin mimari projeye uygun hale getirilmesi, ruhsat dosyası hazırlanması hususunda kendilerine bilgilendirme yapılmıştır.  Hukuki süreç devam etmektedir` denilmekte. Buna rağmen işyeri halen ruhsatsız çalışıyor. Bu sürecin ne zamana kadar olacağı ise bilinmiyor. Gürültü kirlilğini önlemek, kontrol altına almak resmi kurumların yasal görevi ama biz halen mağduruz. 
Arif TÜLÜMEN 
 
Uygulamada ayrıcalık olmasın
 
Bizler BUSMEK Beşevler Kurs merkezi kursiyerleriyiz. BUSMEK` te her dönem öncesi yapılan rotasyonla usta öğreticiler şehrin değişik yerlerine verilmektedir. Nedense bu rotasyon Beşevler`e uğramamaktadır. Yılllardır hep aynı usta öğreticiler görevlendirilmektedir. Aralarında tecrübeli olanlar çok azdır.  Kimisi ortaokul mezunu olup, bir yıl kursa giderek sertifika alanlar burada usta öğretici olarak çalışırken bizlere ne verebilirler? Bunun yanısıra işinin ehli, tecrübeli, donanımlı usta öğreticiler ise kıyıda köşedeki kurs merkezlerinde görevlendirilmektedir. Beşevler` de bir diğer ayrıcalık da usta öğreticiler arasında sınıf tahsisinde olmaktadır. Kimilerine geçen yıl eski binada olduğu gibi taşınılan binada da geniş sınıflar, kimisine de küçük ve karanlık sınıflar verilmiştir. Küçük ve kalabalık sınıflarda iş yapılırken zorluk çekilmektedir. 4-5 yıldır Beşevler kurs merkezine gidiyoruz. Rotasyonun burada da uygulanmasını, yeterli ve donanımlı eğitim alma adına bizlere de tecrübeli usta öğreticiler verilmesini istiyoruz.
Beşevler sakini kursiyerler  

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X