Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bulvarın eksikleri giderilmeli

​Nilüfer Özlüce Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı ile Abdi İpekçi Caddesinin kesiştiği noktada yaklaşık 250 metrelik yolun iki tarafında da aydınlatma eksiği bulunmaktadır. UEDAŞ’ a konu daha önce iletildi ve kısa süre içerisinde sorunun çözüleceği belilrtildi, aradan geçen zaman içinde hiç bir işlem yapılmadı.

Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı boyunca orta bölümündeki ağaçların görüntüsü hiç de bir bulvar görseline uyuşmamaktadır. Ağaçların görüntüsü yanmış ve yapraksız koyu renkte olup iç açıcı bir görüntü sağlamamaktadır.

Bulvarın hem ortasındaki hem de yolun sağ ve solundaki ağaç seçimlerinde hata yapıldığını görmek mümkün. Peyzaj olarak teması başta yeşil baz alınarak güncellenebilir.

Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nın NOSAB tarafına doğru olan bölümünün asfalt – ağaçlandırma çevre düzenlemeleri ve diğer çalışmalarının tamamlanması ve bulvarın tam anlamıyla faaliyete geçmesi sağlanmalıdır.

Bu yolun orta bölümünde daha hacimli ağaçlar kullanılırsa az da olsa BAAT’den gelen pis kokunun engellenebilmesi adına bir perde sağlayabilir. Bu nedenle artık psikoloji bozan bu kötü kokuyu engellenebilecek her türlü hamle acil şekilde gerçekleştirilmeli.

Bölge esnafı ve sakinleri

 

Kumla’ nın otobüs çilesi

 

Küçükkumla’ da oturan öğrencileriz. Hergün okul için Gemlik’ e gidiyoruz, ama ulaşımı sağlayan özel halk otobüsleri tam bir çile. Otobüsler küçük ve çok aşırı kalabalık. Duraktan yolcu almadan geçiyorlar ve okula geç kalıyoruz. Otobüse binebilsek balık istifi yol alıyoruz, içeride adım atacak yer kalmıyor. Bir kaza yapsa içeriden sağ çıkan olmaz. Şoförler yolcuyla tartışıyorlar, otobüslerin seferlerinde kafalarına göre rötar yapıyorlar. Bizler Kumla’ nın otobüs çilesinin çözülmesini istiyoruz, herkes bu otobüslerden şikayetçi, hep kavgalar çıkıyor. Otobüslerin bu olumsuz durumuna rağmen biletler pahalı. Haftalığımızı Bukart’ a yatırıyoruz resmen.

Mehmet İPEK

 

Kanalizasyonla gelen mağduriyet

 

Son yapılan yerel seçimden önce belde olan İznik’e bağlı Boyalıca Mahallesi Çayırlar Mevkiinde arsa, bahçem var. Seçimden önce Boyalıca Belde Belediyesi ve İller Bankası beldeye kanalizasyon döşedi. İki adet atıksu aktarma pompası yapıldı. Birincisi mahallenin içinde, ikincisi ise atıksu aktarma pompası ve tahliye boruları bahçemin(arsamın) içinde. Bunun istimlak edilmesini dönemin belediye yönetimine, İller Bankası’ na, İznik Belediyesi’ ne, İznik Buski Şubesine ve merkezine hem yazılı hem de sözlü olarak bildirdim. Hiçbirinden tek cevap alamadım. Bu haksızlığın acilen giderilmesini talep ediyorum.

Muzaffer GÜLMÜŞ

 

Revize çalışma yapılacak

 

Olay Gazetesi 01/04/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Cezaevi kavşak düzenlemesinde tehlike” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Şikayet konusu olan adreste, Belediyemiz tarafından gerekli revize çalışmalar yapılacaktır.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X