Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bursa’da Alman Kanalı

​Günay Bey, Alman Kanalı diye anılan bölgenin ismini doğma büyüme Bursalıyım fakat 1-2 yıl önce duydum. Yetkililerimize önerim, yol yakınken bu yerin adını kültürümüze uygun bir isimle değiştirelim,

Eski isimlerdeki letafete, inceliğe bakın: Alacahırka, Pınarbaşı, Ayrılık Çeşmesi, Dutlu Bahçe, Hüdavendigar, Muradiye, Zeyniler. Yeni isimlere bakın bir de: 152 Evler, Ucuz Meskenler, Göçmen Konutları, Alman Kanalı, Tepebaşı, Londra Asfaltı. Yorum halkımızın ve değerli yetkililerimizin.

Saygılarımla.

Yavuz Gec

 

Sedir Park’ın tretuvarları neden söküldü?
 

Günay Bey iyi günler. Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Son günlerde dikkatimi çeken bir olayı paylaşmak ve yetkililerin dikkatini çekmek istiyorum.

Mahallemizde bulunan Sedir Çocuk Parkı’ndaki tretuvarların sökülüp yenilendiğini gördüm. Ancak, bu tretuvarlarda herhangi bir sorun yoktu. Çok eski de değildi. Neden sökülüp, yeniden yapıldığını anlayabilmiş değilim. Gereksiz bir maliyet ve harcama değil mi? Bence buraya yapılan masrafın yerine, Akpınar Yaşam Merkezi’nin duvarları dökülüyor. Keşke düzgün parkı bozup yeniden yapmaktansa bu duvarların tamiri yapılsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Yetkililerin gerekli ilgiyi göstereceklerini ümit ediyor, saygılar sunuyorum.

Akpınar Mahalle sakini

 

Kaldırım taşları istifli neyi bekliyor?
 

Burası Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Mesken Meydanı. Haftalardır böyle. Belli ki bir çalışma yapılmak için kaldırım taşları sökülmüş ama geriye bu görüntü kalmış. Üstüne üstlük tamir için yeni kaldırım taşları bile kenarda istiflenmiş beklemekte ne hikmetse. Hem haftalarca böyle bırakılması hem de görüntüsü hiç ama hiç hoş değil.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X