Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bursaray Görükle`ye neden gelmez

Bursaray`ın genişleme ve büyüme planlarına ilişkin Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmalarda yine Görükle`nin geri plana atıldığı, yakın zaman genişleme planlarında da önceliğin Balat hattına verildiğini gazetenizde okudum.
Görükle hattının, güzergahta yarma yapılacak olması nedeniyle yüksek maliyetli bulunduğu için bu kararın alındığı belirtilmekte. Sormak isterim peki Bursaray, Balat` a uzatılırken hiç maliyetsiz mi uzayacak?
Hafızası güçlü olanlar hatırlayacaktır. Üniversite etabı yapılırken üniversite arazisinde eski planda yer altından gitmesi öngörülen hat, yapılan değişiklikle yer üstüne alınarak % 37` lik bir tasarruf sağlanmış, elde edilen bu kaynakla Bursaray hattı Görükle` ye doğru uzatılmak yerine, kaynak Emek hattına aktarılarak şimdiki Emek ve Korupark hattı yapılmıştı.
O gün de benzer eleştirilerde bulunmuş ve Görüklelilerin hakkının yendiğini, bu kaynağın Görükle için kullanılmasının daha adil olacağını  dile getirmiştim.
 
 
 
Geçen bunca zamana rağmen Büyükşehir hala çifte standart uygulamaya ve Görükle` ye  yine  üvey evlat muamelesi yapmaya devam etmektedir.
Bursa` mızın civar köylerinden bile şehir merkezine direkt ulaşım imkanı varken, Görükle` den hala Heykel` e ve Terminal`e direkt ulaşım yoktur. Bütün otobüs hatlarının son durağı üniversitedir. Bu da uygulanan çifte standardın bir diğer örneğidir bence.
Sonuç olarak  şunu belirtmek isterim:
Kulakları çınlasın eski Bursa Milletvekillerinden Sayın Kemal Demirel` i Bursa kamuoyu iyi tanır. Bursa` ya  demiryolu gelmesi için yıllardır tek başına verdiği mücadeleyi de herkes bilir. Ben de Görükle` nin uğradığı haksızlık ve çifte standart sona erinceye ve Burasaray Görükle`ye ulaşıncaya kadar mücadelemi sürdüreceğim. Saygılarımla
Selçuk AVCI
 
Yerel Yönetimler mezunları işsiz
 
Okuduğumuz okullarda nitelikli bir yerel yönetimler çalışanı haline bürünüyoruz. Fakat gelin görün ki KPSS` de atamamız yok. Değişen yönetmelikle sadece 70 olan kadro alımını da kapatmış durumdalar. Yerel yönetimlerde herkes eşini dostunu işe alır oldu. Peki biz nolucaz?  Bizler okuduğumuz yıllar ziyan olmasın, hakkımız yenmesin diye sosyal ağlarda ve gazetelerde kendimizi göstermeye sesimizi çıkarmaya başladık. Bircok şehrin yerel basnında hakkımızda yazılar çıkmaya, yazarlar tarafından hakkımız savunmaya baslandı bile. Bizler Bursalı olarak düsündük ki Bursa`nın  sesi Olay ailesi bizlere kayıtsız kalmayacak, bizlerin sesini duyuracaktır. İlginiz icin simdiden tesekkürler.
İbrahim TEKİN
 
Kaldırımlar araçlara park
 
Nilüfer Mudanya yolunda FSM girişinden itibaren kaldırımlar araçların park yeri olarak kullanılıylor. Dolayısıyla çevrede oturan vatandaşların ve  özürlü olanların mağduriyetine yol açılmakta. Özellikle girişte banka şubelerinin olması, yeni işyerlerinin açılması kaldırımları yayaların kullanma imkanından mahrum bırakıyor. Ne hikmetse kaldırımların sürekli araç işgali altında olmasını trafik görevlileri ve yetkilileri görmüyorlar. Bu sorun gerçi Bursa` nın hemen her tarafında yaşanmakta. Denetimler yetersiz, kimi araç sürücüleri de sorumsuz olunca kaldırımlar yayalara kısmet olmayacak. Bari oldu olacak kaldırımların üzerine birer `otopark` levhası asılsın da olsun bitsin. Bu gidişle herhalde bu da gerçekleşirse şaşırmamak lazım.
Bir vatandaş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X