Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

BURULAŞ şoförlerine teşekkür ve bir öneri

Her gün akşam saatlerinde Yıldırım 152 Evler’deki otobüs durağından S/1 Hat No’lu otobüse biniyorum. Geçtiğimiz günlerde Söz Sizde köşesinde de okudum. ‘Otobüs şoförüne teşekkür” yazısı vardı.

Benim de dikkatimi çekti. BURULAŞ otobüs şoförlerinin engelli vatandaşlara karşı artık daha duyarlı davrandıklarını gözlemliyorum.

Duraklarda engelli yolcunun otobüse inip binmesinde yardımcı olduklarını görüyorum.

Yolcuların yardımına gerek kalmadan, otobüs şoförü hemen yerinden kalkıyor, engelli rampasını indirip yolcunun inip binmesine yardımcı oluyorlar.

Böyle güzel davranışlar biz yolcuları da olumlu yönde etkiliyor tabii. Çünkü pek de alışık olmadığımız durum.

Bu duyarlılığı gösteren şoförlerimize teşekkür etmek istiyorum ve diğer şoförlere de örnek olmalarını umuyorum.

BURULAŞ’a da böyle duyarlı şoförler istihdam ettiği için de ayrıca teşekkür etmek isterim.

Öte yandan BURULAŞ ve Büyükşehir Belediyesi’ne önerim olacak vatandaş olarak. Son günlerdeki koronavirüs riskinden dolayı şoförlerin de hijyen konusunda hassas olmalarını hem kendileri hem de yolcuların hijyeni açısından acaba şoförlerde maske ve eldiven kullanımı olamaz mı?

Ayrıca, otobüslere dezenfektan aparatları takılamaz mı?

Bir vatandaş

 

Yarım kalan inşaat çocuklar için tehlike oluşturmaya başladı

İyi günler. Söz Sizde köşesini sürekli takip etmekteyiz.

Sorunların çözümüne katkıda bulunuyorsunuz. Demirtaş Barbaros Mahallesi 1420. Sokak’ta 1 yılı aşkın süredir inşaatı duran binanın çevresi tahtalarla çevriliydi.

Çevresinde fotoğrafları da vardı sonra silindi. Şimdi çevresindeki tahtalar yok. Olmadığı için de güvenlik sorunu oluşturmaya başladı. Çocuklar girip çıkıyor. Mikrop yuvası oldu burası artık. İnşaatın çevresinde çukurlar vardı. Semt sakinleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmasın diye kendi imkânlarımızla mıcır döktürdük.

Belediye’ye bildirdik ancak bugüne kadar herhangi bir sonuç alamadık.

Yetkililerden ricamız, bu konuda bize yardımcı olmaları. Çocuklarımızın güvenliği için bir çözüm üretilmesini istiyoruz.

Talat Turgut

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X