Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

BUSKİ ‘Katılma Payı’ nı mevzuat gereği tahsil edecek

26/11/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde Söz Sizde köşesinde “BUSKİ’ den salma, aboneden alma“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bilindiği üzere; 2464 Sayılı Belediye Kanununun 87. ve 88. maddelerinde; belediyelerce ve belediyelere bağlı müesseselerce kanalizasyon ve içme suyu tesisi yapılması halinde, bunlardan faydalanan gayrimenkul sahiplerinden harcamalara katılma payı alınacağı hükme bağlanmıştır.

Anılan yasanın; 89. maddesinde Payların hesaplanması, 90. maddesinde payların tahakkuk şekli, 91.maddesinde payların tahakkuk zamanı, 92. maddesinde payların ilanı, 93. maddesinde; Payların tahsil şekli hüküm altına alınmıştır.

Ayrıca; 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun; ilgili maddelerinde yer alan hükümlerin uygulanmasına yönelik usul ve esasları belirleyen 21/08/1981 ve 17435 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Harcamalara Katılma Payları ile ilgili Hükümlerin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik bulunmaktadır.

İlgili Genel Müdürlüğümüz tarafından kanalizasyon ve içme suyu tesisi yapılması nedeniyle gayrimenkul sahipleri adına söz konusu mevzuat çerçevesinde harcamalara katılma payı tarhiyat ve tebligatı yapmaktadır. Tahsil işlem süreci de aynı mevzuat çerçevesinde yürütülmektedir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Havuzlupark’ ın bakımı bitmek bilmiyor

Çekirgedeki Havuzlupark bundan 4-5 yıl önce işletmeci kiracısı Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapısı tamamlanarak, balon alınarak hizmete açıldı. 1 yıl işletildikten sonra Bursaspor’a katkı sağlaması amacıyla Bursaspor Vakfı’na kiralandı. Bursaspor kış sezonu başlangıcında tesisi bakıma aldı ve kış sezon sonunda tesisi işletmeye açtı. 2 yıl işletemeden devir hakkı da olmadığından tesisi belediye geri aldı. Yaz sezonu işletip bu kış sezonu tesisi tekrar kış bakımına aldı. Bakım bitmek bilmiyor.

Bu tesis yıllardır yaz sezon bakımı yapılmaksızın açılışını 1 gün dahi kaçırmadan yapmasına rağmen kış sezonunu açamıyor. Yazın havuz para basıyor. Bazı günler 1000 kişi faydalanıyor. Yazın kazanılan para kışı amorti ediyor. Telefon açtım bir yetkili ocak ayında açılacağını, açılmama sebebi olarak havuzun derz dolgularının yapıldığını, yırtık balonun dikildiğini söyledi. Esas sıkıntı elektrik ve gaz masrafı. Personel ve hoca giderleri de var, Spor yapamayan insanların mağduriyetinden kim mesul. Benim sorum; tesis neden 3 aydır açılmıyor, ne bakımı yapılıyor, neden bu kadar uzadı. Saygılarımla.

Şaban ŞİRVAN

 

Karakuş Sokak’ta biriken su

 

Çirişhane Mahallesi Karakuş Sokak ve diğer sokaklarda yaklaşık bir yıl önce BUSKİ altyapı çalışması yaptı. Etrafımızdaki sokaklar tamamen asfalt olurken Karakuş Sokağı’na yama yapıldı. İtirazımız üzerine söz verdiler en kısa sürede asfaltlanacağnı belirttiler. Ancak bir türlü gerçekleşmedi. Geçen kış geçti yaz geldi bitti. Tekrar kış geldi hala yapılacak. Sabırla bekledik bir sonuç yok. Muhtar ilgilendi yine sonuç yok. Muhtar ‘BUSKİ’ nin işi değil, Osmangazi Belediyesi yapacak’ dedi. Yine de yapılmadı. İki ay sonra muhtar eşliğinde sokağımıza kepçe ile çizikler yapıldı. Bu şekilde suyın gideceği söylendi. Suyun gittiği falan yok. Yağmur yağdığında sokakta çok su birikiyor.. Yağmur yağan şu günlerde Osmangazi Belediyesinden bir görevli gelsin sokağı görsün istiyorum. Sokağın ortası boydan boya çukur. Sokağımızın eski asfaltı sökülüp alt zemin düzeltilerek yeni asfalt yapılmasını istiyorum.

Sokak sakini

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X