Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

BUSKİ kırdı onardı, faturayı aboneye yolladı

Değirmenlikızık Mahallesi Serçe Sokak No 5′ te oturuyorum. Bundan 4-5 yıl önce BUSKİ sokağımızda su şebekesini yeniledi. Bu çalışmalar sırasında işçilerden birinin dikkatsizliği sonucu evimize ait gider borusu kırılmış. İşçiler diğer çalışmalarını da bitirmelerinin ardından ayrılıp gitti. Kırılan gider ise öylesine bırakılmış. Derinde bulunduğu için giderin kırılan kısmını fark edemedik. Taa ki komşumuzun bodrumundan yıllar sonra lağım suları ortaya çıkana kadar.

Durumdan derhal BUSKİ’ yi bilgilendirdik. Geldiler, incelediler, sorunun içeride değil dışarıda olduğu görüşünü beyan ederek gittiler. Bunun üzerine yeniden BUSKİ’ ye başvurup sorunun bir an önce giderilmesini istedim. Gelen ekip sokakta çukur açınca kırık giderle karşılaştı ve aralarındaki konuşma sırasında “ bu bizim falanca kişinin marifeti” ifadesini kullandı. Bu bir nevi açık itiraftı, sorunu işçilerden kimin yaptığını bildiklerini ortaya koyuyordu.

Aradan geçen bunca yılın ardından da olsa sorun giderildi. Ama bu kez bir başka sorunla karşılaştım. Geçenlerde gelen ve son ödeme tarihi 14 Nisan olan su faturası kabarıktı. İncelerken boru onarım bedeli olarak 325 TL’ nin faturaya eklendiğini gördüm.

BUSKİ çalışanı şebeke yenileme çalışması sırasında gider borusunu kıracak, öylece bırakıp gidecek, yıllar sonra arıza ortaya çıktığında ise onaracak ama bedelini masum aboneden alacak. Ben emekli bir vatandaşım. BUSKİ’ nin benim küçük maaşımda gözü olup olmadığını bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var o da haksız biçimde tahsilata başvurulması. Hem başıma iş açacaksınız hem de sıkıntının bedelini bana ödeteceksiniz. Aboneyi mağdur etmek böyle olsa gerek.

İsmet KARAOĞLU

 

Altınşehir’ de park ve ağaç sökümü

 

22 Mart 2015 tarihinde Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan plan değişikliği sonucu çocuk parkının özel eğitim kurumuna verilmesine mahalle komitesi ve mahalle halkı ile karşı olduğumuzun tepkisini vermiştik. Ancak Nilüfer Belediye Başkanımız bizi yok sayarak daha da ileri giderek, özel eğitim kurumuna belki de kendi okuluna kullandıracağı bir park için protokol yapmıştır. Zira Özel eğitim kurumu daha önce de Belediye ile protokol imzalayıp yaptığı iki adet parkı duvarla çevirerek okul sınırları içine almıştır. Bu parkların Belediyeye devrolup olmayacağı belli değildir. Belediyenin elemanları tarafından sökülen ağaçlar ise büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Altınşehir’ de yıllar önce halkla birlikte çeşitli yardım dernekleriyle dikilen ağaçların sökülmesi kabul edilemez bir durumdur.

Celal BOYOĞLU

Altınşehir Mah.Muhtarı

 

Mahalle girişi kapatılır mı?

 

Şirinevler Mahallesi’ nde ilginç bir güzergah düzenlemesi yapıldı. Şirinevler Caddesi Yakın Çevre Yolu doğu girişi belediye tarafından kapatıldı.

Bu durum karşısında mahalleye girmek isteyen araçlar ters yönden girmek mecburiyetinde kaldı. Ancak bu yöntem tehlike arz etmektedir.

Belediyenin neye dayanarak bunu gerçekleştirdiğini bilmiyoruz. Ancak mahallemizin girişinin açılmasını istiyoruz.

Ahmet ÇİLİNGİR

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X