Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

BUSMEK’te neler oluyor?

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BUSMEK eğitim yuvası mıdır yoksa eş dost ve siyasi çevresi olan işsizlerin istihdam yuvası mıdır?

Geçen yıllarda BUSMEK’ te çalışmış işinin hakkını veren ve tamamen öğrenci odaklı öğretmenlerin yerine niçin siyasi çevresi olan kişiler alınmıştır?

Geçen yıl hiç bir sebep yokken bir öğrenci makineyi kullandı diye ögrenciye daha sonra da görevli öğretmene avazı çıktığı kadar bağıran hatta öğrencilerin şikayet dilekçesi yazdığı bir öğretmen nasıl oluyor da BUSMEK’ te görev alabiliyor.

Ayrıca yine geçen yıl BUSMEK yönetiminde olan bir kişi öğretmenlerle problemler hakkında görüştüğünde “BUSMEK’ te böyle haksızlıklar oluyor ve ben bu koltukta hala oturabiliyorsam yazıklar olsun bana” diye konuşmuş ama farklı davranış ortaya koymuştur.

Şöyle ki günü geciştirdikten sonra mağdur öğretmenlere aynı yönetici “arkanızda siyasi çevre yoksa konuşmayacaksınız ” diyebilmiştir.

Tüm bunlar yöneticilerin inkarına rağmen yaşanan durumlardır. Böyle bir kuruma halk üniversitesi mi yoksa siyasi çevreyi, yakın çevreyi yerleştirme kurumumu denmeli takdiri kamuoyuna bırakıyorum

Şu anda bile BUSMEK’ te çalışan personel ciddi biçimde incelendiğinde tam bir siyasi ve eş dost yuvası olduğunu net bir şekilde görebilirsiniz. Öyle ki yönetimdeki bir çok kişinin nişanlısı, eşi, kızı bu sene BUSMEK kadrosuna yerleştirildi.

Adının yayınlanmasını istemiyor

 

Doğanbey TOKİ yönetim sorunları

 

Doğanbey TOKİ’ nin yapı şekli ile gündeme gelmesinin artık herhangi bir faydası olmadığını bildiğiniz için farklı bir konuyu iletmek sanırım daha eğlenceli. Çünkü çok yüksek sayıda dairenin yönetimi belki zor olabilir ama yine de bu komedi sanırım yaşanamaz.

Bulunduğumuz C3 blokta ciddi bir doğalgaz kaçak sorunu ortaya çıkması ile birlikte bu kaçağın tesisatlardaki ana noktalardaki sızıntılardan kaynaklandığı belirlendi. Bina bir kaç gündür tamamen doğalgazsız kaldı ama bu da çok önemli değil. Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi şimdi bu noktada yapılması gereken çok basitti ; Tesisatı hazırlayan firma çağrılır bu soğukta en kısa zamanda sızıntıların tamir edilmesi yönünde talimat verilir hatta gaz kaçağı tehlikesi yaşattığı için tazminat dahi alınabilinir.

İşte TOKİ yönetiminin stand up’ lık çözümü. Sorun bir türlü çözülemez ve bu yetmezmiş gibi kaçak olarak binanın çeşitli yerlerinden havaya uçan tüm gazın bedeli binada oturan ve bu soğuk havada bekleyen tüm dairelere aylık faturalarının ortalama 3 katı olarak yansıtılarak tahsilat kağıdı gönderilir. Bu dahiyane çözümü bulan TOKİ Yönetiminin bürosuna gittiğinizde de ‘Ankara TOKİ Yönetiminin ‘ bu şekilde karar verdiği bilgisini alırsınız.

Bu arada doğalgaz faturası mı ne oldu? Ortalama 150 TL yi geçmeyen faturamız bu ay dahiyane çözüm ile 437 TL 🙂 Mart ayı 249 TL .

Şehirlerde kentsel dönüşüm için insanlarımızın onayına , katılımına ciddi derecede ihtiyaç varken bence bu konular merkezi yönetimlere bu kadar kolay bırakılmamalı.

Uğur İVEGENER

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X