Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Büyükşehir Belediyesi okur şikâyetini dikkate alarak gerekli uyarıyı yaptı

Olay Gazetesi 31.3.2017 tarihli, Söz Sizde köşesindeki “Mahallemiz Hafriyat Alanı Oldu, İlgilenen Yok!” başlıklı yazı ilgili birimlerimiz tarafından incelenmiştir. 

Yapılan denetimlerde şikâyet konusu alanda hafriyat toprağı olduğu düşünülen malzemenin; Osmangazi ilçesi, İstiklal Mahallesi’nde Pars Kiremit ve Tuğla Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ne verilen Hafriyat ve Nebati Toprak Tesise Kabul İzni belgesi dahilinde, kiremit ve tuğla üretiminde hammadde olarak kullanılan toprak olduğu ve Acemler’de yapımı devam eden hastaneden çıkan hammaddenin de firma tarafından stoklandığı tespit edilmiştir.

Bahse konu firmaya stok alanındaki malzemenin yüksek olan ve mahalle yaşam alanını etkileyen seviyesinin fabrikayı çevreleyen istinat duvarı seviyesine getirilmesi ve insan sağlığı konusunda gerekli tedbirlerin (tozuma, gürültü, can ve mal güvenliği) alınması konusunda uyarıda bulunulmuştur.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

Aymazlığın bu kadarı da fazla!

Günay Bey, bu fotoğrafları 19 Nisan 2017 (dün) Ertuğrulgazi Mahallesi 1000 Konutlar’daki kentsel dönüşüm için yıkılan lojman bölgesinde çektim. İnanın bu kadar densizliğe, aymazlığa söyleyecek söz bulamıyorum.

Bu bölgede, yine sizin köşenizdeki uyarılar sonucunda Yıldırım Belediyesi gerekli temizliği yaptı, hafriyattan kapanan yolları temizledi, kısaca bir düzene soktu. Ancak görülen o ki, hâlâ aymazlığa devam edip, burayı çöplüğe çevirmekte kararlı birileri var.

Görüntü hiç de hoş değil ve bu mahalle böyle görüntüyü hak etmiyor.    
Mahalle sakini okurunuz

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X