Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Büyükşehir’den okur şikâyetine yanıt

Sayın Günay Yumruktay, 19.6.2017 tarihli Olay Gazetesi “Söz Sizde” köşesinde yayımlanan “Rögarlar zamanında temizlenmeliydi” isimli haber, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgi yazıda “…Beşevler Konak Mahallesi’nin Fırat Sokak’ta ikamet etmekteyim. 3 Haziran’da yağan sağnak yağışta Konak Caddesi Kara Fatma heykeli Beşevler Caddesi civarı kanalizasyon fışkırdı, yollar dere gibi aktı. Diyeceğim o ki gerekli önlemler alınabilirdi, giderler temizlenebilirdi…” denilmektedir.

İlgi habere konu olan 3-9 Haziran 2017 günü ilimizde yaşanan 40-50 yılda bir görülebilen feyezan (aşırı yağış) meydana gelmiştir. Aralıksız devam eden yağış afet haline dönüşmüş olup vatandaşlarımızın canına ve malına zarar gelmemesi için ekiplerimiz 7/24 esasına göre büyük bir özveri ile çalışarak bu afetin verebileceği hasarı asgariye indirmek için yapılabileceğin en azamisini yapmıştır.

Bilindiği gibi Bursamız uzun geçmişi ve tarihi özelliği öne çıkan eski bir şehir olması münasebetiyle dar ve eğimi yüksek sokakların varlığı yağmurun erken ve daha tehlikeli akışa geçmesine neden olmuş ve çevreye, vatandaşa verebileceği zarar riski o oranda artmıştır.

Rögar ve ızgaraların temizliği hem idare malı araçlarla hem de hizmet alımı şeklinde rutin olarak yapılmasına rağmen vatandaşların ev ve işyerlerinde kanalizasyon hatlarına attıkları bez, kâğıt, peçete, poşet vb. yabancı maddeler atıksu/ yağmursuyunun akışını olumsuz etkileyerek hatların tıkanmasına neden olmaktadır.

Sonuç olarak söz konusu tarihte meydana gelen yoğun yağış olağanüstü bir durum olup feyezan halini almıştır. Bunun çevremize ve insanımıza verdiği zararları telafi etmek için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

BESAŞ’la rekabet etmem imkânsız
 

Ben Bursa merkezde Yediselviler Mahallesi’nde bir esnafım. Tam karşımda bulunan BESAŞ ekmek reyonunda ekmek harici soda, meyveli soda, ayran ve su gibi içecekleri çok ucuz fiyata satmasından dolayı rahatsızım. Benim gibi küçük bir esnaf soda ve benzeri içecekleri belirli oranda alıp sattığı için BESAŞ firmasıyla rekabet edebilmem imkânsız. Bizim gibi küçük ölçekli esnafın yok olması demek bu.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin bu konudaki duyarlılığını biliyor ve bizim gibi esnafa destek olmasını, çözüm bulmasını kendisinden rica ediyorum.

Saygılarımla.

İsmini vermek istemeyen semt esnafı

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X