Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Büyükşehir’in hız kesici açıklamasından mahalleli ikna olmamış

Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Temmuz 2016 tarihli Beyazıt Caddesi’nde kabara istiyoruz yazısına vermiş olduğu cevap 19 Temmuz 2016 tarihli gazetenizde cevap yazısı olarak yayımlandı.

Ancak Beyazıt Caddesi’nde oturanlar için olumlu ve yeterli olmadı. Kısaca Belediyemiz ‘Biz sadece okul önlerine TSE belgeli kabara takarız’ diyor. Oysa ki, Beyazıt Caddesi’nin bir alt caddesi Duaçınarı’ndan başlar Duaçınarı’ndan Kurt Sokak Beyazıt Mahallesi Muhtarlığı’nın üst aralığında devam eder artık 1. Havuzlu Sokak ismini alır, perşembe günleri semt pazarı kurulmaktadır. Bereket Camii’nin önünden geçer 1. Havuzlu Sokak Bereket Camii’ni 100 metre geçince Rodop Sokak ismini alır. Oldukça dar bir yoldur ki arabalar sürat yapamaz zaten. Okul da yoktur. Bu güzergâhta Duaçınarı’ndan başlayıp perşembe pazarının kurulduğu yer bittiğinde Poyraz Sokak ismini alır ki, Poyraz Sokak Eğitim Caddesi’ne çıkar. Bu mesafeyi tek yol olarak kabul edersek, ne bir okul, ne bir hastane bulunmaktadır da neden bu arar sokakta 20 civarı demir kabara bulunmaktadır. Anayola demir kabara takmayan Belediye neden ara sokağa 20 civarında demir kabara takıyor. Kusura bakmayın ayrıntılı yazdım belki ama Belediye yetkilileri rahat bulsun ve rahat cevap versinler diye.

Saygılarımızla.

İsmini vermek istemeyen bir okur

 

Abartılı egzoz sesinden bıktık, artık çözüm lütfen

 

Merhaba; benim sözüm kendi özgürlüğünün, başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde bitmesi gerektiğini bilmeyenlere… Gecenin bir vakti denen saatlerde, kendini bilmez bu insanlar için saat 10.00 – 11.00 – 12.00 veya 01.00 – 03.00 hiç fark etmiyor. Arabasına taktırdığı ekstra ses çıkaran egzoz (abard egzoz) ile beraber garip sesler çıkararak büyük bir gürültü ile sokaklarda ve caddelerde dolaşıyorlar. Öyle kuytu yerlerde filan değil ha, herkesin kullandığı anayol ve caddelerde dolaşmaktan çekinmiyor, aksine bunu zevkle yapıyorlar. Kim hasta, kim uyuyor, kim bebeğini uyutuyor, hastane mi var, camide namaz mı kılınıyor umurlarında değil, hiçbir şekilde. Gecenin bir vakti bu araçların çıkardığı egzoz gürültüsü nedeniyle hasta, yaşlı, bebek, sabah işine gidecek insanlar uyuyamıyor. Hem gürültü kirliliği, hem toplumu rahatsız edici. Bunların denetlenmemesi, gerekli önlemlerin alınmaması ayrı bir sorun.

Konu ile ilgili olarak ilgililerin ve yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını umut ediyorum. Kimse kendi zevki uğruna “Bu benim özgürlüğüm” diyerek, başkasının “dinlenme hakkını, özgürlüğünü” elinden alamaz. Saygılarımla, teşekkür ederim.

İsmini vermek istemiyor.

 

Eski mahalle muhtarıma teşekkür ediyorum

 

Sayın Mehmet TAŞKESER, Çekirge Mahalle Muhtarlığı’nı kendi isteğiyle bıraktı. Bırakmasına rağmen 3 yıldır hâlâ ramazan ayında biz fakir fukaraya erzak yardımları yapıyor. Bu ramazan da bana 2 kez yardım yaptılar. Allah razı olsun. Sizin nezdinizde kendisine teşekkür ediyorum.

İsmimin yayınlanmasını istemiyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X