Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Caddenin yarısını inşaat kapattı

Bursa’ nın merkez mahallelerinden biri olmasına rağmen Ürünlü’ nün sorunları bitmek bilmiyor. Yoluydu, ulaşımıydı, barınmasıydı derken son zamanlarda değişik olaylar da yaşanmaya başladı.

Fotoğrafta görüyorsunuz inşaatın yanında bir duvar örme operasyonu gerçekleştiriliyor. Daha doğrusu sabahın erken saatlerinde zabıta gelene kadar işlenmeye çalışılıyordu. Neyse ki zabıta çalışmayı şimdilik durdurmuş durumda. Çalışma kocaman mahallenin giriş yolunu yarıya kadar silmiş götürmüş durumda. Yazıktır günahtır.

Mahalle girişinde Osmanlı’ dan armağan güzel çınar ağaçlarımız vardı, adeta mahallemizin simgesi halinde iki çınar. Bir firma geldi gece yarısı yapılan çalışma sırasında birini devirdi. Şu anda firma buradan taşınmış durumda.

Bir zaman sonra boş kalan arsada hummalı bir çalışma başgösterdi. Yine bir firma ve gecenin bir yarısıydı. Bu çalışmaların ardından diğer çınarın da sonu geldi. Çınarı kimin devirdiği ise henüz anlaşılamadı. Bu mahalleyle ilgilenecek bir sorumlu yok mu ?

S.KORKMAZ

 

17/D ile güvenli ve düzenli ulaşım

 

Olay Gazetesi 15/04/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, 17/D’ ye alternatif otobüs şart” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Yolcu memnuniyetini, hizmet politikasının en temel ilkesi olarak benimseyen kurumumuz, yolcularına en iyi hizmeti verme gayesi ile hareket etmekte ve bu konuda gerekli hassasiyeti göstermektedir.

Zirve saatlerde 10 dakika sefer frekanslarıyla hizmet veren ve işletmesi BURULAŞ’a ait 17/D Demirtaş hattı, Demirtaş Merkezindeki Barbaros Cami durağından kalkış yapar ve bölgedeki anayolları kullanmak suretiyle şehir merkezine kadar güvenli ve düzenli ulaşımı sağlar.

Bununla birlikte; toplu taşıma otobüs hattı oluşturulması veya güzergah değişiklikleri, gelen taleplere göre, bölgenin fiziki yapısına bütünleşik bilet sistemi verilerine ve araç filosuna bağlı olarak değerlendirilmektedir. Güzergahlar, hareket saatleri vb. planlamalar UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmektedir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Kaldırım yok, yayalar tehlikeye açık

 

Osmangazi ilçesi Emek Adnan Menderes Mahallesi sakinleri olarak Turgut Özal Caddesi üzerinde kaldırım çalışması yapılmasını istiyoruz. Günün her anında özellikle akşam saatlerinde ve hafta sonları cadde üzerinde yürümek neredeyse imkansız. Düzensiz park eden araçlar ve cadde üzerindeki dükkanların reklam panoları ve satmak için dükkan önlerine koydukları malzemeler yüzünden araçların arasından slalom yaparak yürümek zorunda kalıyoruz.

Emek’ te yaşayan binlerce insanın kullandığı bu ana caddenin bu kadar denetimsiz olması gerçekten üzücü. Yürürken ve araç kullanırken bu caddeyi kullanmak zorunda kalan insanlar birbirleri ile yol verme yüzünden kavga ediyorlar. Bu problemin bir an önce çözülmesini istiyoruz. Çocuklarımızın elinden tutup bu cadde üzerinde güvenli bir şekilde yürümek istiyoruz.

Mahalle Sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X