Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Caddeye yakışmayan görüntüler

Cilimboz Deresi’ nden Muradiye semtine inerken sağ taraftan, Altıparmak semtine giden yol var. Muhtemelen Yahşibey Mahallesi ve Caddesi. Eski Bursalılar, sık binalardan, loşluktan dolayı burasını gece mahallesi olarak isimlendirmişler. Adı geçen cadde bayır üzeri, Yıldız Kahve denilen bölge ve devlet hastanesi civarında. Bu cadde yakınında, park ve Osmangazi Belediye zabıta karakolu mevcut. Burası sözüm ona tarihi bir mahalle ve bölge. Konak benzeri yapılar var ama imkanını bulup tarihi eserden çıkartan, yıkıp apartman tipi inşaatlar yapmakta. Kimi yer harabe ve mikrop yuvası halinde. Atıkları depoluyorlar. Bundan dolayı çevre kirliliği ve berbat bir görüntü oluşmakta. Muradiye ile Alacahırka semtini birbirine bağlayan Cilimboz Deresi’nin kenarı yol üzerine üst taraftaki inşaatların denetimsizliğinden kaya parçaları düşmekte. Belediyelerce eski, önemli konak tipi yapılara basit görüntü makyajı yapıldı ama tam onarılmadı. Bir tanesi ise yıkıldı yıkılacak durumda. Üstelik metruk, kullanılmamakta. Cadde çok dar. Buradan geçen bir vatandaşın üzerine duvarı yıkık kerpiç ev yıkılırsa ne olacak? Sorumlusu kim olacak?

Kemal BAŞEREN

 

Yolumuz yamalı, suyumuz çamurlu

 

6 senedir Mustafakemalpaşa/Tatkavaklı TOKİ konutlarında oturmaktayım. 6 senede 3 defa komple TAT- TOKİ arası 2 km’ lik yol asfaltlandı. Yeni asfaltın ömrü 3 ayda bozuldu. Her seferinde 40-50 arası yama yapıldı artık yamayı yamamaya başladılar. Bu köşeye de 5-6 oldu aynı sorunu yazmaktayım. Arabamda sökülmedik, gevşemedik civata kalmadı. Yeter artık, bitsin bu çileli 2 km yol. Büyükşehire bağlanalı 1 sene oldu umutluyduk, tam tersi ilgi daha da azaldı. 6 senedir çamur akan su yine çamur akıyor. Eskiden ucuz diye ses çıkarmıyorduk. 20-30 liralık su 1 ay gidiyordu. Büyükşehire bağlandık su aynı su. 30 liralık su 15 -20 gün gider oldu. Çöplerimiz 3 günde bir alınırdı, 1 haftaya çıktı. Büyükşehire bağlanma işi ilçemize hiç yaramadı.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Bayrak neden takılmadı

 

Atatürk Stadı ile Atatürk Spor Salonu arasında yer alan direğe asılı olan dev Türk Bayrağı spor karşılaşmasını izlemeye gelenler tarafından rahat görülebiliyordu. Bu dev bayrağımız her nedense bundan 6 ay önce alındı ve bir daha yerine konulmadı. Çevredeki görevlilere sordum, ‘ yıpranmıştır, o yüzden kaldırılmış olabilir’ dediler. Yeni bir bayrağı asmak için daha kaç ay beklenecek, yıpranmış olsa bile kısa sürede takmak bu kadar zor mu?

Ahmet DEBRELİ 

 

17/D otobüsü yetmiyor

 

Yaklaşık 2 sene oldu Demirtaş’ tan daire aldım ulaşımı kolay diye. Gel gör ki öyle değilmiş. Nüfus gittikçe artmasına rağmen belediye otobüs seferleri aynı sıklık ve düzensizlikte devam etmekte. Yol çalışması var diye bekle dur otobüs gelecek diye. İlk durağa güzergah harici gelen otobüsler Çevreyolu Caddesi civarından teğet geçip ilk durağa ulaşıp hareket ediyor. Burulaş’ a şikayet etmemize rağmen bir sonuç yok. Otobüsler öyle yoğun oluyor ki binmek ve yolculuk etmek büyük başarı. Sabah ve akşam yedi sekiz saatleri arası bu otobüsler yetmiyor. Körüklü otobüs gelse ancak yetecek tabi bunu Burulaş’a defalarca iletmemize rağmen sonuç aynı. Bir de hastanelere giden bir otobüsümüz yok.

Muharrem KAYNAK

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X