Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Cami girişi böyle mi olmalı!

İbadethanelerimizin çevresine özenle ve dikkatli gözle bakmadığımız bir gerçek. İşte bunun kanıtlarından biri fotoğrafta. Üstelik cami öyle kıyıda köşede bir yerde de değil. Şehrin göbeğinde, Şehreküstü’ de. Yani her gün binlerce insanın gelip geçtiği bir alanda.

İşin ilginç tarafı Şehreküstü Cami’ nin tam karşısında Bursa İl Müftülüğü’ nün bulunması. Bu görüntünün ne vatandaş farkında ne de müftülük görevlileri. Ya da farkındalar ama böyle olması anlaşılan pek fark etmiyor.

Gören göze itici gelen bu duruma durup şöyle bir bakalım: Camiinin giriş kapısının hemen yanına gecekondu gibi bir kulübe kondurulmuş. Tuvalet ise hemen yanda alt tarafında. Kulübe konulmasına konulmuş da bununla yetinilmemiş, duvarına ‘Bay WC’, ‘Bayan WC’ tabelaları asılmış. Yetmemiş altlarına da iki adet WC tabelası yerleştirilmiş. Allah’ tan ok işaretleriyle yön belirlemesi yapılmış. Camiye girecek olanları dış kapıda gecekondu pardon kulübe ile üzerindeki tuvalet yazıları karşılıyor.

Şimdi eğri değil doğru oturup doğru konuşalım: Bu görüntün cami girişinde işi ne? Yoksa estetik mi, hoşunuza gidiyor mu? Gitmeyeceğini ümit etmek istiyorum. Şahsen bu görüntü beni rahatsız etti.

Mustafa YANIK

 

‘Aktarma ile istenilen yere ulaşılmakta’

 

Olay Gazetesi 02/04/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Demirtaş’ tan hastaneye gitmek mesele”başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Bursa 3 milyona yaklaşan nüfusu ve 10891 km2 yi  aşan yüzölçümü ile Türkiye’nin 4. büyük metropol ilidir. Tüm metropol illerde olduğu gibi ulaşım hizmetlerinin çok yoğun olduğu ilimizde her güzergahtan tek bir vasıta ile istenilen her mevkiye ulaşmak mümkün değildir. Demirtaş, Yeni Yalova Yolu, Atatürk caddesi, Fevzi Çakmak caddesi güzergâhında zirve saatlerde 10 dakika sefer sıklığında çalışan hat 17/D kullanılarak, aktarma noktalarına gelindiğinde, Bursaray veya diğer lastik teker araçlara aktarma yaparak istenilen yerlere ulaşılmaktadır. Toplu taşıma otobüs hattı oluşturulması veya güzergah değişiklikleri, gelen taleplere göre, bölgenin fiziki yapısına bütünleşik bilet sistemi verilerine ve araç filosuna bağlı olarak değerlendirilmektedir. Güzergahlar, hareket saatleri vb. planlamalar UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmektedir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi 


Basın ve Halkla İlşk. Şb. Md.

 

Sıkıntılar belli ama çözüm yok

 

Yıldırım’ da 1. Mekan Sokak. Sinandede minibüs duraklarının olduğu mevki. Minibüs durağı mahallenin tam ortasında. Etrafta çöp birikmiş. Bütün mahallenin çöpü bir yere toplanıyor. Yol rezalet, düz değil dik. Kanalizasyon giderleri kötü döşenmiş. 3 aydan belki fazla oldu su deposunun etrafındaki çitler yıkık duruyor. Çocuklarımız için bildiğiniz tehlike. Belediye çalışanları fotoğraflar çekip gidiyorlar. Onlar da her şeyin farkında ama neden çözüm getirilmiyor?

Adem AGEM

 

Kanalizasyon bahçeye akmakta

 

Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi 1240 Sokak No 4′ te Kazmaoğlu Apartmanı’ nda oturuyoruz. Müteahhhit binanın kanalizasyon tahliye borusunu bahçeye vermiş. Buradan sürekli pis su akmakta.

Bugüne kadar yaptığımız uyarılar maalesef müteahhit tarafından dikkate alınmadı. Tam bir sorumsuzluk örneği. Yaşadığımız bu sorun verdiği rahatsızlığın yanısıra sağlığımızı da ciddi tehdit etmekte. Tam bir çıkmaz içindeyiz. Yetkililer bu konuda bize yardımcı olabilirler mi?

Esra TURHAN  

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X