Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Caminin kesilen suyu açıldı

Olay Gazetesi 12/03/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Caminin suları kesildi “ başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Gazete kupürüne konu olan Mersan Restorasyon Yapı İnş. adına kayıtlı 450156 nolu aboneliğin muhtelif dönemlere ait (gecikme zammı dahil) toplam 938,04 TL. su borcu olması nedeniyle anılan abonenin suyu BUSKİ Tahakkuk ve Tahsilat Yönergesinin ilgili maddesine istinaden kullanıma kapatılmıştır.

BUSKİ Tahakkuk ve Tahsilat Yönergesinin 6.1.1. maddesine göre ”Tahsilatı hızlandırmak ve abonelerden olan alacak bakiyelerini en az düzeyde tutabilmek amacıyla; bir aboneye ait 2 veya daha fazla döneme ilişkin su faturalarının ödenmemesi ve ödenmemiş bulunan (gecikme zammı ile birlikte) toplam borç miktarının mesken grubu aboneleri için belirlenen teminat miktarına (180,15 TL.) ulaşmış bulunması durumunda, ilgili abonenin suyu kullanıma kapatılır.” 6.1.7. maddesinde ise ”suyu borcundan dolayı kullanıma kapatılan abonelere kapama açma ücreti tahakkuk ettirilir.” hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan; Tarifeler Yönetmeliğinin 6. maddesinin 12. fıkrasında ‘BUSKİ hizmet sınırları içerisinde bulunan ibadethanelerin ( cami, mescit, kilise, havra ve sinegog) ihtiyacı olarak kullandıkları su sarfiyatlarından bedel talep edilmez’ hükmü yer almaktadır. Bu itibarla; tahakkuk ettirilen 938,44 TL. su borcu Selimiye Camisine ait olmadığının tespit edilmesi üzerine aynı gün su kullanıma açılmıştır.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

30 yaşında, 250 kilo

 

Üç ay önce Suriye’ den gelen bir sığınmacı. Adı Mustafa Baş. 30 yaşında ve 250 kilo. Aşırı kiloları rahat yürümesine ve hareketine engel. Yavuz Selim Mahallesi’ nde kiraladığı bir evde eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaşıyor. Geçimini Heykel’ de Merkez Postane önünde kağıt mendil satarak sağlıyor. Tabii buna sağlıyor denilebilirse. İfadesine göre ev kirasını zor karşılayabiliyor. Çocukluğundan bu yana aşırı kiloluymuş. Maddi imkansızlıktan dolayı ameliyat olamamış. Yürümesine yardımcı olabilecek medikal cihazlardan söz ediyor “ alacak gücüm yok” diyor. Yetkili ve ilgili makamlara, kurumlara hatta ve hatta yardımseverlere ivedilikle duyurulur.

Mustafa YANIK

 

Spor salonuna yakışmayan park

 

Çekirge Mahmut Atalay Spor Salonu bahçesine yapılan kafeterya ve sözümona 3 tane oturak konulup park diye sunulmaya çalışılıyor. Burası niye yapıldı. Böyle bir park yapılır mı? içine çocukların oynayabileceği büyüklerin de spor yapabileceği 3-5 tane alet konamaz mı? O koskoca yer böyle mi değerlendirilir? Spor il müdürlüğünün sayın müdürleri bu yeri neden yıllardır değerlendirmezler?

Selahattin DEĞİRMİ

 

Yolumuz köstebek yuvası gibi

 

Demirtaş Mahallesi’nde oturuyorum. Buraya yeni evlerin yapılmaya başlamasıyla birlikte yollarımız da bozuldu. Adeta köstebek yuvasını andıran yollarda oluşan çukurlar en büyük derdimiz. Yağışların ardından suyla dolan bu çukurlar araç ve yaya ulaşımında sıkıntılar yaratmakta. Mevsim şartlarından dolayı asfaltlamak mümkün olmayabilir. Ancak sıkıntıyı asgariye indirmek açasından yollardaki çukurları olsun giderici çalışma yapılabilir mi?

Adım yayınlanmasın

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X