Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çarşıdan `su`lu manzaralar

Nalbantoğlu Sokak`ta  Nalbantoğlu Kapalı Çarşısı`nda tam bir yıl önce alt kata su akınca izolasyon çalışmaları başlatılmıştı. Sıkıntının giderileceğini düşünerek çarşı esnafı olarak sevinmiştik. Büyükşehir Belediyesi`nce yürütülen çalışmalar bir türlü bitmeyince hem sevincimiz yarıda kaldı hem de ortaya çıkan görüntü karşısında müşterilerimize mahçup olduk.
Üst taraftan çarşının alt katına su akması devam edince esnaf olarak kovalarla çözüm arama yoluna gittik. Doğal olarak bu durum ilginç görüntü oluşturdu. Öyle ki çarşıya girişte müşteriler su dolu kovalarla karşılaşıyor. Bir nevi vatandaşı kovalar karşılıyor.
Çarşının alt ve üst katı çalışmalarla şantiyeye döndü. Bu işlerin nasıl ve ne zaman biteceğini ise izolasyon çalışmasını yapanlar dahi bilmiyor. Öyle ki yerdeki taşlar açılıp kapatılıyor. Bu işlem birkaç kez tekrar ediliyor. Bu arada tavandan su akışı bir türlü kesilmiyor.
Akan su ve bunu önlemek için konulan kovalar arasında hizmet vermeye çalışıyoruz. Çektiğimiz sıkıntı da cabası.
Çarşı esnafı
 
Mektuplar kaplumbağa hızıyla
 
Bursa Posta İşlem Merkezi`ne Ankara`dan 18/10/2014 `te gelmiş olan postam iki haftayı aşmış olmasına rağmen halen elime ulaşmadı.  20/ 10 / 2014 tarihinde PİM`i aradığımda postanın ayrılmadığını, çok posta olduğunu, 3 gün içinde gelebileceğini söylediler .
Burada posta işlem merkezindeki  elemanlarının işgüzarlığı mı yoksa başka bir sıkıntı mı var bilmiyorum. Bir posta Ankara`dan Bursa`ya 24 saatte geliyor, Bursa merkezden Hamitler Mahallesine iki haftada gidemiyor.  Bu noktada yanlış birşeylerin olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Aşağıda posta takip numarasıyla internet üzerinden sorguladığımda çıkan bildiri var; bu da durumun vahametini gösteriyor: Kabul edildi – Ankara (Çankaya) 17/10/2014 14:52:44, torbaya eklendi – Ankara(Çankaya) 17/10/2014 14:52:44, torbaya eklendi – Ankara(Ankara PİM) 17/10/2014 21:12:06, torbaya eklendi- Bursa(Bursa PİM) 18/10/2014 14:32:32, dağıtıcıya verilerek dağıtıma çıkarıldı. Bursa Posta Dağıtım 03/11/2014 11:21:13.
Posta mağduru 
 
38/G` de gece tarifesi
 
 
İstanbul dönüşü gece 02.30 sıralarında Terminal`e geldim. 38/G hat no`lu otobüse bindiğimde Bukart`ım da 2.20 TL vardı. Cihaza okuttuğumda ekranda `bakiye yetersiz` uyarısıyla karşılaştım.  Bu sırada otobüs hareket etmişti. Şoföre sorduğumda gece tarifesinin 3.40 TL olduğunu söyledi. Bu nasıl bir uygulamadır ki gündüz farklı gece farklı tarife olsun. Bilindiği gibi özel ulaşımda  taksi ve dolmuşlarda gece tarifesi kaldırıldı. Günün 24 saatinde aynı tarife geçerli. Durum böyle iken Burulaş otobüslerinde gece tarifesinin zamlı olması düşündürücü. Başka şehirlerde terminalden servis araçları kalkarken Bursa`mız da bunun olmaması da ayrı bir sorun. Hem servis araç yokluğu hem toplu ulaşım araçlarında gece tarifesi doğrusu anlaşılır gibi değil.
Cüneyt ÜNAL
 
Tehlike giderildi
 
Olay Gazetesi’nin  22 Ekim  2014  tarihli sayısında Söz Sizde köşesinde bir okurunuzun `Ağacın içindeki tehlike’ başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Emek Mahallesi Okul Caddesi ve Osmanağa Caddesi köşesinin birleştiği alanda bulunan ağaç, 24 Ekim’de Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından budanmıştır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Belediye Başkanı  

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X