Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çekirge Meydan Projesi için ne zaman somut adım atılacak?

Osmangazi Belediyesi’nin 2016 yılı sonunda açıkladığı Çekirge Meydan Projesi basında yer alınca mahalle sakinleri olarak mutlu olduk.

Fakat aradan 4 yıl geçmesine rağmen en küçük bir çalışmanın yapılmaması bizleri üzmekte. Çekirge Bursa’mızın simge yerlerinden bir semt. Buranın güzelleştirilmesi, hak ettiği güzel bir meydana kavuşturulması Bursamız adına çok önemlidir.

4 yıl geçmesine rağmen projenin hiç dillendirilmemesi veya herhangi bir girişimde bulunulmaması semt sakinleri olarak merak etmekteyiz açıkçası.

Bizler böyle güzel bir hizmeti hak etmiyoruz muyuz acaba?

Çekirge sakinleri olarak gerek Büyükşehir Belediyemizden ve gerekse de Osmangazi Belediyemizden semtimize hizmet binası, pazaryeri, otopark, sağlık ocağını da içinde barındıracak Çekirge Meydan Proje’sinin hayata geçirilmesi arzu etmekte ve artık somut bir adım atılmasını rica etmekteyiz.

Saygılarımla.

Coşkun Altıntaş

Mahalle Muhtarı

 

Su faturaları cüzdanımızı yaktı

Son gelen su faturalarıyla şoke olduk açıkçası. Bu pandemi sürecinde su faturalarının bu kadar yüksek olmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. BUSKİ’ye gidip itiraz ettiğimizde herhangi sonuç alamıyoruz. Mart ayında yapılan zammı anlamak gerçekten zor. Koronavirüsle mücadele ederken, hijyenin ve suyun özellikle önem kazandığı bir dönemde suya zam yapılması ve yüksek faturalar görmek biz vatandaşları oldukça üzmektedir.

Ben ve benim gibi birçok Bursalının rahatsız olduğu yüksek su faturalarına Büyükşehir Belediyemizin daha makul bir çözüm bulmasını ivedilikle rica ediyorum.

Bir okur

 

Mudanya seferi yapan 1M hattında sosyal mesafe yok

Merhaba Günay Bey.

Hava sıcaklığı ile birlikte sahil bölgelerine yoğunluğun arttığı şu günlerde 1/M No’lu Mudanya Emek seferi yapan otobüs hem küçük olması hem ek sefer konmaması sebebi ile sosyal mesafenin uygulanmadığı bir yolculuğa amade şekilde hizmet veriyor.

Covid-19 ile mücadele altında çeşitli tedbirler uygulamalar yapılırken (kahvelerde oyun yasağı gibi, maske zorunluluğu gibi, minibüslerde yolcu sayısında sınırlama gibi) belediye otobüslerinde böylesi vurdum duymaz seferlerin daha çok canımızı yakacağa benziyor.

Büyükşehir ve BURULAŞ yetkililerinden bu konuda ciddi bir şekilde önlem anlamalarını halkınız adına sizin aracılığınız ile rica ediyorum.

Saygılarımla.

Zekeriya Baş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X