Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çekirge Meydanı 4 yıldır çözüm bekliyor

Köşe Yazısını Dinle

2017 yılında yani yaklaşık 4 yıl önce Osmangazi Belediyesi tarafından Çekirge Meydanı projesi için ödüllü yarışma gerçekleştirilmişti. Ancak, 4 yıl geçmesine rağmen Çekirge Meydanı’nda ne yarışmada sonuçlanan projeyle ilgili ne de başka bir proje yapılmadı.

4 yıldır Çekirge Meydanı’na bir çivi dahi çakılmadığı gibi meydanda her akşam Bursa halkı saatlerce trafik sıkışıklığına mahkûm ediliyor. 1 dakikalık yol dakikalarca sürebiliyor. Bursamızın prestijli bölgelerinden birisi olarak gösterilen Çekirge Meydanı hâlâ çözümsüz bir şekilde trafik sorununun çözümlenmesini ve hak ettiği meydana kavuşmayı bekliyor.

İsminin yayımlanmasını istemeyen okur

 

 

Oulu Caddesi ile tren istasyonu arasına vatandaş önerisi

Sayın Günay Yumruktay, vatandaşların yetkililere önerilerini ve şikâyetlerini en güzel şekilde kaleme alıp, ilettiğiniz ve çözüm getirdiğiniz için şahsım adına çok teşekkür ederim,

Allah sizin gibi insanlığa hizmet eden yazarları eksik etmesin. Önerilerime gelince; ben Kükürtlü Mahallesi’nde ikamet etmekteyim,

Her gün işim gereği Kükürtlü Oulu Caddesi’nden Paşa Çiftliği arazisi patika yoldan tren istasyonuna gidiyorum, günde yüzlerce insan gelip gidiyor. Gelin görün ki, yağışlı havalarda yol çamur balçık içinde, cambazlık yaparak istasyona ulaşıyoruz, ayakkabıları çamurlanan insanlar istasyon merdivenleri ve peron koridoru çamur içinde bırakıyor haliyle.

Anlıyorum o kestirme patika yol özel mülk zaten, o bölge SİT alanı, imar durumu da yok, yapı yapılamıyor.

Yetkililer Paşa Çiftliği yetkilileriyle diyalog kurup, geçici de olsa bir çözüm bulurlar.

Yıllar önce Sayın Recep Altepe döneminde ana yol kenarına boydan boya yapay çim perde duvarı yapılmıştı, halen mevcut istasyon merdiveninin tam karşısında insanların kestirmeden geçmesi için orayı kapatmadılar, patika yola evvelce çamur olmasın diye gelişi güzel moloz dökülmüş tesviye edilmemiş (çukurlar engebeler), geceleri de zifiri karanlık, Oulu Caddesi’nden gidilen patika yolu aydınlatmak için UEDAŞ tarafından lamba konulabilir.

Oulu Caddesi’nin hemen girişine rast gele çöpler, giysiler ve ev eşyaları atılmış, bu bölgeye o görüntüler hiç yakışmıyor.

Belediye yetkilileri ana yoldan tren istasyonuna ulaşsınlar diyebilirler ancak, o kestirme yolu niye yapay çim perde ile kapatmadılar, ana yoldan trene gitmek için Sırameşeler’e doğru arazinin bitimine kadar uzun mesafe var, tekrar batıya doğru yürüyüp istasyona ulaşacaksın, yürüyeni var yürüyemeni var.

Konuyu belediye yetkilileri değerlendirip, çözüm üretirlerse çok memnun olacağız.

Sağlıklı günler dileğiyle saygılarımı sunarım.

İsmail Türe

 

Günün Sözü

‘Öfke, elimizde tuttuğumuz kızgın bir taş gibidir, onu taşımakla ancak ve ancak kendimize zarar veririz. H. Heine

 

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, gunayyumruktay@ olaygazetesi.com.tr, gunayyumruktay@ gmail.com elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X