Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çekirge muhtarının şikâyetlere yanıtı

07.06 2015 tarihinde köşenizde Çekirge Mahalle muhtarlığımızın yeni taşındığı yerin eski ve kokuyor olmasından şikâyette bulunulmuş.

Mahallemizde kiralık yerler çok pahalı olduğundan ancak burasını bulabildim.

Mülk sahibi bu yerin boş olduğunu muhtarlık hizmeti için kullanabileceğimi belirttikten sonra buraya taşındım.

Bu bina eski, tarihi ve bakımsız bir yapı olduğundan bir takım sıkıntıların olacağı malumdur.

Yağmurda tavanlarının akması, rutubetli bir yapı olması, gece mülk sahibinin köpeğinin barınması burasının kokmasının nedenidir.

Devletin tüm kademelerine dilekçeler vermeme rağmen mahallemizde belediyelere ait uygun bir yer olmadığından ve boş olan yerlerin de SİT alanı, vakıf arazisi, devletin diğer birimlerinin alanları olduğundan talebimiz karşılanamamaktadır.

Yapılan diğer şikâyette de konu şudur: Eski bürodaki kişisel bilgiler tarafıma teslim edilmemiştir.    

Coşkun Alıntaş

Çekirge Mahalle Muhtarı

Kestel halkı halen bekliyor

Olay gazetesi aracılığıyla defalarca mesaj göndermemize rağmen halen bir sonuç alamadık. Talebimizi ısrarla yineliyoruz. Kestel halkı olarak Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’dan bir an önce Kestel’in girişinde bulunan ‘150 Yataklı Devlet Hastanesi’ tabelasını kaldırmasını rica ediyoruz. Bu tabelanın olduğu yerden indirilmesini istememize rağmen halen indirilmemiştir. Bunu ciddiye olmamak olarak değerlendiriyoruz.

Tabelanın asıldığı gün, sözü edilen inşaat başlasaydı şu an Kestel halkı kendi hastanesinde tedavi görüyor olacaktı. Fakat, bu halen gerçekleştirilmedi. Sayın Yener Acar’ın Kestel halkının talebini ciddiye alarak tabelayı kaldırmak üzere harekete geçmesini ya da bir an önce hastane inşaatı için girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. Sorumlu bir belediye başkanı olarak bunu yapacağından eminiz.

Bir vatandaş

Acil önlem!

Hamitler Teoman Özalp Parkı’ndaki (çocuk eğitim merkezinin arkası) beton duvar iyice yatmış, gerilmiş. Her an devrilebilir. Geçen yıldan bu zamana kadar 4,7 cm daha yatmış. Burası çocukların yoğun olduğu yer. Dikkate almak gerekir.

Mustafa Dursun

Yaprak Sokak’ta yol çalışması yarım bırakıldı

Büyükşehir Belediyesi Yaprak Sokak sakinlerini acaba cezalandırmak mı istiyor?

Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 3 yıl önce İhsaniye Mahallesi’nde yol ve kaldırım çalışması başlattı. Ama bu süre içinde bir türlü tamamlanamadı. 3 yılda köprüler, barajlar, gökdelenler yapılıyor ama bizim 500 metrelik Yaprak Sokak tamamlanamadı. Oysa ilk anda sokağımız modern bir görünüme kavuşacak, bizler de rahat edeceğiz diye çok sevinmiştik. Biz Yaprak Sokak sakinlerine sadece asfalt kaplamanın kaldığı, bunun da kısa zamanda tamamlanacağı söylenmişti. Ama hâlâ beklemedeyiz.

Asfalt seviyesini tutturamadıkları için kaldırımların bazı yerleri Çin Seddi gibi. Bırakın engelliyi, yaşlıyı, bebek arabalı anneleri, sporcu bir adam bile burada zorlanır. Zaten kaldırımların bazı yerlerinde çökmeler başladı bile. Yine yağmur suyu giderleri olmadığı için, sular yol kenarlarında birikiyor ve binaların giriş ile bodrumlarında rutubete neden oluyor. Asfaltsız olduğu için yarattığı toz, duman ayrı bir konu. Büyükşehir Belediyesi Yaprak Sokak’taki çalışmayı ne zaman tamamlayacak?

Hatırlatmak istediğimiz bir diğer konu da bu yola dikilen ağaçlar. Çalışma sırasında belirli aralıklarla ağaç dikimi yapıldı. Ama bunların çoğu bakımsızlıktan kurudu. Yerleri de yayalara tuzak gibi çukur şeklinde duruyor. Büyükşehir Belediyesi’nden buraları da ağaçlandırmasını rica ediyoruz. Hem kent estetiği, hem çevre hem de yarattıkları tehlike açısından gerekli…

Yaprak sokak sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X