Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çevre temizliğinden hepimiz sorumluyuz

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, Olay gazetesinin 12 Mayıs 2021 tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Şehrin Merkezinde Çöp ve Moloz Yığını Yakışıyor Mu?’ başlıklı bir şikâyete yer verilmiştir.

Yazıda bahsi geçen konuya ilişkin belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ilgili ekiplerince bölgede gerekli temizlik çalışması yapılarak ‘Çöp ve Moloz Dökmek Yasaktır’ tabelası asılmıştır.

Söz konusu Maksem Mahallesi merkez mahallelerimizden olup evsel atıkları, bayramlar ve özel günler de dahil olmak üzer haftanın 6 günü düzenli olarak alınmaktadır.

Ancak, bahsi geçen bölgedeki çöp sorunu, çevre sakinlerinin çöp toplama saatlerine riayet etmemesi (zamansız) ve kendi çöpünü sağlıklı toplamaması (açıkta kontrolsüz çöp çıkarmalarından kaynaklanmaktadır.

Çöp aracının çöpleri toplama işlemini gerçekleştirdikten hemen sonra dahi gelişi güzel çöp çıkarıldığı tespit edilmiştir.

Dolayısıyla; çöp ve çevre temizliği sorunu sizlerin de bildiği üzere tek taraflı çözülebilecek bir sorun değildir.

Hemşerilerimizin de bu konuda gerekli duyarlılığı gösterip çöp toplama saatine yakın zamanlarda çöplerinin ağzını sıkıca bağlayıp özel çöp poşetleri içinde sızdırmaz hale getirdikleri çöpleri kapılarının önüne çıkarmaları gerekmektedir.

Tüm konut ve işyerleri ürettikleri evsel atık miktarını karşılayacak kapasitede kapaklı ve tekerlekli TSE standardına sahip konteyner temin etmek ve bunu kendi kapıları önünde muhafaza etmek durumundadırlar.

Konteyneri olmayan veya yetersiz olan konut ve işyerlerine Zabıta Müdürlüğümüzce konteyner edindirme tebligatları yapılmaktadır.

Temiz çevre ve sağlıklı Osmangazi’yi, şüphesiz belediyemiz ve hemşerilerimizin ortak çabasıyla hep birlikte sağlayabiliriz.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X