Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çevredeki kirlilik sağlığı tehdit eder hale geldi

Hamitler Mahallesi Saygı Sokak No.7 karşısında bulunan fotoğraftaki boş arazi özel mülk olduğundan dolayı Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 3 metreye kadar girerek temizliğini sağlıyor fakat sonrasındaki görüntü ve buradaki genel sağlığı bozucu birçok madde bu arazinin bünyesinde bulunuyor.

Osmangazi Belediyesi’nden ricamız bu arazinin özellikle Hamitler kapalı pazaryerinin altında bulunan boş arazi gibi temizlenip yeşil alan olarak bölgeye kazandırılması, tertemiz bir şekilde durması.

Çünkü bu boş araziden maalesef çevredeki binalara kemirgenler geldiği gibi, yoldan geçen

insanların attığı çöplerle görüntü kirliliği oluşuyor, evlerimizin içine kadar giren çöp kokusu da cabası.

Şayet burası özel mülk ise de belediyemiz özel mülk sahibine yaptırımda bulunmasını, gerekli önlemleri aldırmasını bölge sakinleri olarak istiyor, saygılar sunuyoruz.

Semt sakinleri


 Boşa akan çeşmeler gözden geçirilmeli

Yıldırım Akçağlayan ve Değirmenlikızık yolundaki Çiçek Caddesi üzerindeki 2 çeşme yıllardır fotoğrafta görüldüğü gibi akmakta. Bahar aylarında daha yoğun olsa da sonuçta boşa akan bir su var ortada.

Bu çeşmeleri yapanlar keşke boşa akıtacağına açılır kapanır çeşme yapsalardı daha iyi olurdu demeden edemiyor insan.

Dünyada da ülkemizde de su kaynaklarının bilinçsizce harcanması üzücü değil mi sizce de?

BUSKİ’nin de umarım dikkatini çeker de herkesin rahatlıkla faydalanabileceği, israf edilmeden açılır kapanır çeşme yapılır.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X