Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çevreyi kirleten apartman hakkında yönetici uyarıldı

Sayın Yumruktay; 4.2.2017 tarihli Olay gazetesindeki köşenizde yer verdiğiniz Barış Akasoy adlı okuyucunuzun Yeni Mahalle Şehit Oksan Altanay Caddesi üzerindeki bir apartmanın katı yakıt yakması sebebiyle çıkan baca dumanı hakkındaki şikâyeti Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelince yerinde tetkik edildi.

Mesele hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse öncelikle 13.1.2005 tarih ve 25699 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliği’’ yönetmeliği gereği satışa sunulan katı yakıtların denetimi ve idari yaptırım kararını verme konusunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilidir. Ayrıca, 10.12.2015 tarihli Bursa İl Mahalli Çevre Kurulu toplantısında alınan 73 numaralı kararda “Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından evlerde ısı yalıtımı ve ısının korunması konusunda halkı bilgilendirme çalışmaları yapılması ve katı yakıt kullanılan siteler ve binalarda kazan çıkışlarına filtre zorunluluğu getirilmesi’’ şartı getirilmiştir.

Söz konusu apartmanın yöneticisi Yaşar Ofluoğlu ile yaptığımız görüşmede kendisine İMÇK (İl Mahalli Çevre Kurulu) kararı dolayısıyla filtre takma zorunluluğu izah edildi ve mümkün olan en kısa sürede gerekli filtre tedbirini tatbik etmek için hazırlık yapması gerektiği aktarıldı. Şikâyet, konusu gereği Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğunda olması sebebiyle bilahare yazı ile ilgili müdürlüğe bildirilecektir. Büyükşehir Belediyesi’nin denetimi sonrası alınan tedbirler hakkında gelecek yazısı sonrası size yine bilgi vereceğiz.

Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

 

Hafta sonları kavşakta yoğunluk var

 

Günay Bey, yazılarınızı ilgiyle takip ediyoruz. Sizin aracılığınızla gördüğüm bir olumsuz durumu paylaşmak ve yetkililerin dikkatine sunmak istiyorum.

Özellikle hafta sonları; Terminal otobüs giriş, Anatolium ve Yunuseli güzergâhının kesiştiği kavşakta çok fazla yoğunluk oluyor. Hafta sonları Terminal’e doğru gelen araç trafiği kuyruğu Armutköy’e kadar uzuyor. Anatolium’a girmek isteyen araçlar ile Terminal’den çıkan araç ve otobüsler bu noktada tam anlamıyla kilitleniyor. Bu durumu yetkililerin görmesini ve çözüm bulmasını rica ediyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Saygılarımla.

Salih Ç.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X