Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Cilimboz Deresi ıslah çalışması neden yarım bırakıldı?

Resimlerde görünen Alacahırka semti Cilimboz Deresi, bir kısım onarılıp istinat duvarı, zemin betonlanması vs. yenileme yapılan ve yapılmayan yerler ile kanıtlardır. Basınımız 2014’te bu konuyu, bu yeri ve sorunu dile getirip resimlerle yayınladılar. Sorunun halledilip çözümlenmesi gerekirdi. Ama çözümlenemedi.

Olmayacak bir çalışma da değil, ihmal ve ilgisizliktir düşüncesindeyim.

Belediye başkanı tüm açıklamalarında “Alacahırka Cilimboz Deresi’ni ıslah ettik diyor. Tamam da ıslah çalışması bir noktada bırakılmış ve devam edilmemiştir.

Alacahırka Pazaryeri alt kısmına kadar dere kenarları taş duvar örülüp, beton dökülerek bırakılmıştır. Derenin diğer kenarları öylece kalmıştır. Dere çevresi istimlak edilip yıkılan binaların molozlarıyla doludur, pislik yuvasıdır ve kaderine terk edilmiştir.

Resimlerde de görüldüğü gibi çimento torbaları yağmur altında kalmış sonra da kurumuştur. Diğer inşaat malzemeleri de dere kenarına terk edilmiştir.

Muradiye ile Alacahırka semtini birbirine bağlayan Cilimboz Deresi’nin kenarı yol üzerine üst taraftaki inşaatların denetimsizliğinden kaya parçaları düşmektedir ?

Bu yol kestirme olduğundan vatandaşlarca kullanılmaktadır, çok büyük tehlike arz etmektedir.

Kemal BAŞEREN

 

Namazgah’ta sokak lambaları yanmıyor

 

Namazgah Mahallesi İkinci Karıncadere Sokak’ta bulunan sokak lambaları yaklaşık 1 ay önce yaşanan lodostan bu yana çalışmamaktadır. Yoğunluklarından dolayı yapamayacaklarını düşünüp bekledik ama üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hâlâ arıza devam etmektedir. Uedaş yetkililerinin konuyla ilgilenmesini rica ederiz.

Mahalle sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X