Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çitli’deki çevre kirliliğine kim dur diyecek

İnegöl’e bağlı Çitli Mahallesi’nde yaklaşık altı ay önce gündeme gelen çevre katliamında aradan geçen zamana rağmen hâlâ değişen bir şey olmadı.

Zehirli ve kirli atıkların bağlandığı dere ile yüzlerce tarımsal alan ne yazık ki hâlâ sulanmaya devam ederken, zehirli atık sularla yetiştirilen sebze ve meyveleri ise tüketicinin sofrasına gitmeye devam etmekte.

İnegöl’e bağlı Çitli Mahalle sakinleri olarak birkaç kez uyarmamıza rağmen bahar aylarında başlayan ve bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmayan bölgede kanalizasyon atıkları, evsel ve fabrika atıklarının bağlandığı derenin çevreye ve doğaya zarar vermeye devam ediyor.

Köy sakinleri olarak bu durumu önce İnegöl Belediyesi’ne ardından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile CİMER’e iletmesine rağmen bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmamıştır.

Yapılan onlarca dilekçe ve şikâyet sonrası İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri bölgede araştırma ve inceleme yapmış; atık ve zehirli suların dereye karıştığını ve bu nedenle çevre kirliliğinin yaşandığını onaylayan bir rapor hazırlayarak Çitli Mahalle sakinleri olan bizlere iletmişlerdir.

 

Raporlarla da belgelenen çevre katliamı hâlâ devam etmektedir.

Büyükşehir Belediyesi’nin veya ilgili kurumların bu konuda bir an önce çözüm üretmesini, derenin zehirli atıklardan arındırılmasını, üreticinin tarlalarını temiz suyla sulamasının sağlanmasını mahalle sakinleri olarak rica ediyoruz.

Çitli Mahalle sakinleri adına Abdullah Karadeniz

 

Limak Enerji’den ‘Yeşil Dönüşüm Ormanları’

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kâğıtların doğaya yeniden kazandırılması amacıyla başlattığı “Yeşil Dönüşüm Ormanları” Projesi’nin üçüncü etabı Balıkesir’de hayata geçti. Balıkesir’in Avşa Adası’nda 1000 fidanlık orman oluşturan Limak Enerji, bölgenin yeşil alan miktarının artmasına katkı sağlarken, ekolojik dengeyi de koruyacak. Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale ve Bursa’nın ardından şimdi de Balıkesir’de kök salacak.

   

 

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, [email protected], [email protected] mail yoluyla, Instagram ve Facebook sosyal medya hesaplarımdan da ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X