Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çocuk parkının feda edilmesi

Altınşehir Mahallesinde çocuk parkı ve yeşil alanın (ileride fidanları büyüyünce şehitlik ormanı olacaktı) özel bir okula verilmesi amacıyla imar değişikliği yapıldığını ve buna gösterilen tepkiyi dün köşenizde muhtarımız dile getirmişti. Ben de konuya farklı boyutuyla yaklaşacağım.

Aslında Brüksel’ in sloganı olan ‘GÜLÜMSEYİN NİLÜFERDESİNİZ’ gönül isterdi ki sözde kalmasaydı.

Gönül isterdi ki; planlaması Brüksel kadar yeşil olsaydı.

Gönül isterdi ki; zaten kısıtlı yeşil alan olan planlamanın o hali ile bile oynayarak yeşil alanlar azaltılmasaydı.

Gönül isterdi ki; yeşilliği ve sosyal alanları gelecek nesillerimizin GÜLÜMSEMESİ hesaba katılarak korunabilseydi.

Gönül isterdi ki; proaktif davranışla çocuklarımızın parkları hemen inşa edilerek rant kapıları kapatılsaydı.

Gönül isterdi ki; şehitlik adı verilen fidanları yeni dikilmiş ileride ‘orman’ olarak anılacak ağaçlara kıyılmasaydı.

Gönül isterdi ki; fazlası değil ama en azından Belediyemizin takip ettiği yönetim modeli EFQM’ in evsahibi olan Brüksel’ in yarısı kadar Nilüfer halkı da gülümsetilebilseydi.

Ancak Altınşehir mahallesi sakinleri, yaşlısı, genci, bayanı, erkeği, haydi insanlarını geçtik hayvanları ve hatta yeşili yerine sadece özel bir kurumu gülümsetmesi tercih edilmiştir. Bu tercihi biz mahalleli olarak yorumlayamadık. Sayın Başkan’ ın bizim göremediğimiz bir açıklaması var mıdır? Bizleri aydınlatabilirler mi?

Halit YILMAZ

 

Kış boyunca baca dumanı

 

Mudanya’da stadyumun arkasında ismi Çağdaş olan bir site var. Maalesef ismine uygun olmayan bir rahatsızlığa sebebiyet vermekte. Şöyle ki, bizler bu sitenin kalorifer bacasından çıkan dumanına kış ayları boyunca maruz kalıyoruz. Evimizi havalandırmak için pencere açmamız bile imkansız.

Söz konusu sitedekiler ucuz kömürle ucuz ısınacak diye havayı kirletmelerine dur diyecek , kullandıkları kömürü denetleyecek, hasarlı bacasını görecek ve bizi bu dertten kurtaracak bir yetkili makam umarız vardır .

Mudanya Belediyesine her yıl yaptığımız şikayetlere maalesef olumlu yanıt alamıyoruz. Umarız Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ya da İl Çevre Müdürlüğü yetkilileri bu konuya duyarsız kalmazlar .

Bizler aylık 250-400 lira doğalgaz parası ödeyerek ısınıyoruz. Ucuz kömürle ucuz maliyetle ısınmak için çevreyi ve bizi duman edenlere lütfen seyirci kalınmasın.

Üçgül Ap. Yönetimi

Mudanya

 

17/D’ ye alternatif otobüs şart

 

Demirtaş Dumlupınar sakinleri olarak ulaşımda aşırı zorluklar çekmekteyiz. Yeni yapılan sitelerin yanısıra Seher Sokak, 2. Kuzey Sokak, 2 Kırcaali Caddesi ve diğerleri yaz kış, yağmur çamur demeden 1 KM’ lik mesafeyi yaşlısı, hastası, öğrencisi mezarlığa kadar yürümek zorunda. Otobüsler mezarlığa gelene kadar dolduğundan yer bulunamamakta. Bu sıkıntımızı bir yıl önce Burulaş’a bildirdik ama yürüme mesafesinin uygun olduğu tarafımıza iletildi. Ancak konunun gelip yerinde incelenmesinin doğruluğunu teyit edeceğini düşünüyouz. Dumlupınar Sanayi Yolu Caddesi’nden 17 D nolu otobüse alternatif bir otobüs tahsil edilmelidir.

Mustafa ÇELİK

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X