Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çocuklar okula, bizler işe geç kalıyoruz

​Nilüfer ilçesine bağlı Doğanköy Mahallesi’ne B34 hat No’lu halk otobüsü Yolçatı, Doğanköy ve Minareliçavuş Mahallesi’ne hizmet veriyor. Hafta içi sabah saat 07 ve 08 arasında otobüsler 10 dakika aralıklarla hizmet veriyor. Ama haftada minimum iki gün sabah saatlerinde bozuluyor ve otobüs gelmiyor. Sonraki otobüs ise maalesef Yolçatı’da doluyor, Doğanköy ve Minareliçavuş Mahallesi’nden yolcu almıyor/ alamıyor. Öğrencilerimiz okula geç kalıyor ve yarım gün yok yazılıyorlar. Okullarında haliyle sorun yaşıyor çocuklar. Öğrencilerimiz okula, bizler ise işlerimize geç kalıyoruz. Halk Otobüsçüler Dernegi’ne şikâyet ediyoruz ama hiç sonuç alamıyoruz. Belki de onları da aşan bir konudur bu. Bilemiyoruz. Her sabah tartışma ve izdiham oluyor. Biz de normal saatinde okula ve işlerimize gitmek istiyoruz. Ya bu hattın saatlerini sıklaştırsınlar ya da Doğanköy’den hareket eden otobüs hattı istiyoruz. Yolçatı çok kalabalık bir mahalle, oradan hareket eden otobüslerden sağlıklı hizmet alamıyoruz. Öğrenci velileri olarak bilginize sunarız.

Saygılarımızla.

Bir grup öğrenci velisi

 

Ulucami 24 saat açık ama sıkıntı da var

 

Ulucami bilindiği gibi artık 24 saat açık. Fakat bu bazı sorunları da beraberinde getirdi gördüğüm kadarıyla. Sıkıntı daha camiye girmeden başlıyor. Tuvalete gideceksiniz tuvalet kapalı. Bu büyük bir sorun bence. Çünkü, buraya yaz-kış gecenin yarısı yerli turist kafileleri de gelebiliyor. Sonra abdest aldınız içeri girdiniz diyelim. İçeride bir köşeye sığınmış insanlar var. Güvenliğin önemli olduğu bu günlerde acaba ne kadar dikkat ediliyor bunlara. Belki soğuktan sığınmış buraya. Tarihi bir camide hiç yakışık almıyor. Bir tarafta ibadet için gelen insan, diğer tarafta horul horul horlayan birileri. Oldukça rahatsız edici. Belki bu tür insanlar için caminin avlusunda veya yakınında bir yerler yapılabilir gerek Diyanet tarafından gerekse şehri yönetenler tarafından. İyi güzel de bir hizmet olur. Madem camiler 24 saat açık olacak bunun altyapısının da hazır olması gerekmez mi? İleride daha başka sorunlar çıkmaması adına bazı önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür sıkıntılar halledilirse, Bursa’daki büyük camilerin hepsinin 24 saat açık kalması güzel bir uygulama olacaktır.

Görüş ve önerilerin yetkililere ulaşması dileğimle. Saygılar.

Bir okur

 

Yolun bir tarafına park yasağı konuldu ama uygulayan yok

 

Gemlik’ten yazıyorum size. Gemlik Gazhane Caddesi’ne yeni asfalt yapıldı. Çift taraflı yapılan park, tek tarafa izin verilip, diğer tarafı araç park yapılmasına yasaklandı. Fakat, halen PTT önü Yılmaz Kasabı’ndan başlayıp No.44’e kadar yasak olan ve engelli yaya yürüme kaldırımına kadar halen araçlar park etmektedir. Engelli yaya kaldırımına kadar, hatta engelli yaya kaldırımının üzerine araçlar çıkıp park etmektedir. Buna rağmen herhangi bir denetim yapılmadığını görüyoruz. Belediyemizin ilgili birimleri bu konuya ilgi gösterip, denetleyemiyorlarsa da, bu araçların park etmesinin yasak olduğu tarafa delinatör, beton mantarla engellenmesinin yerinde olacağını düşünüyoruz.

Saygılarımızla.

Rumuz: Gemlik

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X