Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çocuklardan önce velileri eğitmek lazım

Yukarıdaki fotoğraf Osmangazi ilçesindeki Yunuseli Şehit Gürcan Ulucan İlkokulu önünden.

Dışarıdaki kalabalığı görünce şok olmamak mümkün değil. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı okul önündeki kaldırım izdiham gibi kalabalık. Bir yandan çocuklarını bekleyenler diğer yandan velilerinin elini tutan küçücük çocuklar karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor.

Aynı zamanda burası bir kavşak ve trafik oldukça yoğun.

Aslında çok fazla söze gerek de yok.

Durum ortada.

Bu durumda okulda istediğiniz kadar hijyene, maskeye, sosyal mesafeye dikkat edin, okul çıkışındaki bu kalabalığı görünce, alınan tedbirlerin, emeklerin boşa gitmesinden insan ister istemez tedirgin oluyor.

Diğer okullarda durum nasıldır bilmiyorum ama burası için yetkililerin bir an önce gerekli önlemleri alması gerektiğini düşünüyorum.

 

Hiç de şakası olmayan bu koronavirüs illetinden sevdiklerimizi korumakta lütfen biraz daha ciddiyet ve duyarlılık rica ediyorum velilerimizden.

Saygılarımla.

Duyarlı bir veli

 

Şehrin merkezinde evde internet kâbusu yaşamak

 

Türk Telekom Müdürlüğü’ne defalarca yazılı ve sözlü olarak ev internet aboneliği başvurusunda bulunmamıza rağmen altyapı gerekçe gösterilerek internet bağlantısı yapılmamaktadır.

İkamet ettiğim Osmangazi Emek Adnan Menderes Mahallesi Zeytinlik Sokak’ın tamamına yakını ev internet abonesi olmasına rağmen başvurularımız sonuçsuz kalmaya devam ediyor.

Pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim sürecinde 3 öğrencimin aynı anda derslerinin olması ve internet bağlantısı olmaması nedeniyle eğitimlerine sağlıklı şekilde devam edememekte.

Konuyu ilgili kurumlara da bildirmeme rağmen maalesef bugüne kadar bir sonuç alamadım. Eğitim öğretim döneminin internet üzerinden devamlılığı düşünüldüğünde öğrencilerimin derslere katılım sağlayamadığı ve eğitim hakkından mahrum kaldığı bir gerçektir.

Yetkililerin bu sorunumuzu biran önce çözmesini temenni eder,çocuklarımın temel hak olan eğitimlerinin,uzaktan  derslere katılarak devamını  istiyorum.

 İbrahim Sarı

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X