Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çöp kamyonu ne yapıyor orada?

Günay Bey iyi günler.  23 Mart 2017’de “Şehir Çöplüğü Değil Mahalle İçi” başlığıyla mahalle sakinlerinin şikâyetini paylaşmıştınız.

Ve sonrasında 6 Mayıs 2017 tarihinde yine sizin köşenizde ve aynı “Şehir Çöplüğü Değil Mahalle İçi” başlığıyla aynı soruna değinmiştiniz.

6 Mayıs’taki yazıda molozların hafriyatın temizlendiği ve akabinde 3 gün sonra yine birilerinin buraya moloz ve hafriyat döktüğünden bahsediliyordu yazıda.

Yukarıdaki fotoğrafı da mayıs ayının sonunda çektim. Fotoğrafta da görülebileceği gibi şikâyete konu olan yerde yani yerleşim yerinin tam ortasında, moloz ve hafriyatın olduğu mahalde, belediyenin çöp konteyneri bulunmakta.

Görülen o ki, bu kamyon buradaki moloz ve çöpleri temizlemiyor.

Kestel Belediyemizin ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Umarız gereği yapılır ve insanların yaşadığı bu mahallenin ortasındaki bu görüntü tamamen ortadan kaldırılır.

Mahalle sakinleri

LÖSEV uyarıyor: Dolandırıcılara kanmayın

LÖSEV’in dolandırıcılarla başı dertte ve vatandaşları uyarıyor… “Lösemi ve kanser hastalarının adını kullanarak sizden para isteyenlere itibar etmeyin, polise ihbar edin” diyor.

Bir yandan mübarek ramazan ayında hastalarına ve ailelerine yardımlar götürmek için gece gündüz çalışan LÖSEV, diğer yanda dolandırıcılıkta sınır tanımayan yüzsüzlükler…   Bizzat dolandırıcılar ile karşı karşıya kalan LÖSEV Bursa Koordinatörü Füsun Emecan Özcan;

“O kadar üzücü bir tablo ki, mübarek ramazan günlerinde insanlar vebalini ödeyemeyecekleri günah işliyorlar. Yardım Toplama Kanunu’na göre suç olmasına rağmen sokak sokak, kapı kapı gezerek, lösemi ve kanser hastalarının adını kullanarak halkımızdan dergi satışı adı altında para topluyorlar. Ellerinde tarihi ve imzaları silik, belli olmayan belgeler var.  İnternetten araştırdık hiçbir bilgi yok, ellerinde boyama kitapları, hiçbir ilgili yetkili ismi veremiyorlar. Modern dilencilik yapıyorlar ancak bunu yaparken bile karşısındaki masum halkımızın vicdanıyla oynuyorlar” diyor ve vatandaşları uyanık olmaya çağırıyor.

Bizden iletmesi…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X