Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Çöplüğe çevirdiler

Fotoğrafta görülen yer, Ertuğrulgazi Mahallesi 1000 Konutlar bölgesindeki yıkılan binaların olduğu sokaklar. Sizin köşenizde aynı şikâyetten dolayı birkaç defa yine yazmıştık.

Sağ olsunlar, Yıldırım Belediyemiz hemen temizlik yapıyor bu bölgede. Yetkililere bu anlamda çok teşekkür ediyoruz.

Ama ne yazık ki, kimse bu insanlar, buraya çöp atmaktan vazgeçmemekte kararlılar. Kıyafetler, halılar, battaniyeler, sünger yataklar, evinden söktüğü klozeti bile buraya atıyorlar.

Bu aymazlığa nasıl çözüm bulunur biz de şaşırdık.

Köşeniz aracılığıyla bu kişilere sesleniyorum. Lütfen, yeter artık. Burası şehir çöplüğü değil, mahalle içi. Burada insanlar yaşıyor. Biraz insanlara, insanlığa saygılı olun.

Mahalle sakinleri

 

65 yaş üstü insanlara reva mı?
 

Geçtiğimiz günlerde tanık olduğum ve oldukça üzüldüğüm bir olayı paylaşmak ve aracılığınızla yetkililerin dikkatine sunmak istiyorum.

Şöyle ki: Heykel’den evime gitmek için bir halk otobüsüne bindim. Sıcaktan aracın camları, kapıları açık gidiyorduk. Yolda elinde poşetlerle yaşlı biri bindi. Belli ki 65 yaş üstü. Bindikten kısa süre sonra şoföre; “Şoför Bey, camları kapatalım. Siz de lütfen klimayı açın. İçerisi çok sıcak” dedi. Şoförün yolcuya verdiği cevap buz gibi bir hava estirdi: “Hem bedava seyahat ediyorsunuz hem de klima istiyorsunuz. Kapat çeneni otur” dedi. Yolcu, bu hakkın kendisine devlet tarafından verildiğini ifade etmeye kalktıysa da sustu ve oturdu yerine.

İnanın o an çok kötü oldum. 63 yaşındayım ve belki de 2 sene sonra ben de 65 yaş üzeri kartı kullanacağım. Bir insan bu kadar mı rencide edilir. Çok üzüldüm! 65 yaş üstü insanlara neden böyle davranılır ki!

Saygılarımla.

İsminin yayımlanmasını istemiyor

 

2 yıldır tamir bekliyor
 

​Hacivat Mahallesi B126. Sokak’ta bulunan bu direkteki lamba bundan 2 sene önce patladığı için söküldü. Ancak 2 yıldır yerine hâlâ yeni bir lamba veya tamir bakım yapılmadı.

UEDAŞ yetkililerinin dikkatine sunuyor ve en kısa zamanda ilgilenilmesini rica ediyoruz.

Sokak sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X