Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Cumalıkızık Ortaokulu uyguladığı projelerle örnek olmaya devam ediyor

Cumalıkızık Ortaokulu… Katıldığı uluslararası projelerle hem eğitim kalitesini artırıyor hem de iyilik hareketiyle göz dolduruyor.

Okul, 2019’u Avrupa okul ağı platformunda gerçekleştirdiği e-Twinning projelerinden kazandığı 3 ulusal ve 2 Avrupa kalite ödülü ile kapattı..

2019-2020 yılında sadece teknoloji ve yeni öğretim yöntemlerini derslerine entegre edebilen okullara teklif edilen e-Twinning okulu olma adayı olarak gösterilen Cumalıkızık Ortaokulu, birçok proje ile devam ediyor.

İngilizce derslerinde drama, dijital web2 araçları, İngilizce oyunlar yaparak öğrenme, yabancı okullarla ortaklıklar gibi yeni yöntem ve tekniklerin uygulandığı Cumalıkızık Ortaokulu bu sene dahil olduğu HAND’N HAND WITH DYNED projesi ile DYNED dil sistemini okul içinde yaygınlaştırarak öğrencilerin konuşma becerilerini geliştirmeyi…

ENGLISH BEYOND ABILITY projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı‘nın geliştirdiği Fatih EBA platformu için ortaklarıyla birlikte geliştirdikleri dijital ders materyallerini tüm Türkiye ile paylaşmayı…

ADVENTURE TRAIN projesi ile ortak olduğu ülkelerle birlikte oyunlar geliştirip müfredat ile birlikte sınıflarda bütün ülkelerle eş zamanlı oynamayı ve birbirlerinin kültürlerini tanımayı ve dil becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadırlar.

Bu bahsettiğimiz projelerin okuldaki mimarı İngilizce öğretmeni Selay Özkaya, ‘e-Twinning projelerinin okullarında zevkle uygulandığını ve olumlu sonuçlar aldıklarını, bunu da öğrencilerin derslerdeki mutluluğu ve katılımıyla görmekteyiz. Derslerindeki başarı da gözle görülür şekilde arttı’ sözleriyle ifade etmekte.

Cumalıkızık Ortaokulu bu çalışmaların yanında manevi ve milli değerlerini unutmuyor….

Okul Müdürü Mehmet Şen ve İngilizce öğretmeni Selay Özkaya ayrıca 1 İyilik Yap İyilik Bul e-Twinning projesine de ortak olarak, okuldaki ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı iyilik masası kurmuşlar.

Ayrıca, tarihe ve tarihi mekânlara saygı, hastaları ziyaret, büyüklere saygı, okulda kendinden küçüklere oyunlar öğretmek, adab-ı muaşeret kurallarının uygulanması gibi çalışmalar da yaparak bu güzel hareketin önce veliler, daha sonra köy, ilçe, il olarak yayılması amaçlanmaktadır.

Bu güzel projeleri daha ileriye taşımak için hem okulda yeni nesil sınıflar oluşturulması hem de diğer insanlara faydalı olabilmek adına okul iyilik severlerin desteklerini bekliyor.

Bizler de onların sesi Söz Sizde köşesi olarak, iyilik hareketi hiç bitmesin diyor örnek okulun başarılarının devamını diliyoruz.

Günay Yumruktay

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X