Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Cumhuriyet Meydanımızdaki sorunlar, istek ve öneriler

Merhaba Günay Bey; çalışmalarınızda başarılar dileyerek isteklerimi sıralamak istiyorum.

1- Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda ikâmet etmekteyim. Mahallemizin meydanında oturmak için banklar var. Daha önceleri iki-üç adet çöp kutusu vardı burada. Bunlar çürüdü diye yerlerinden söküldü fakat bir daha da yenileri gelmedi. Mahallemizin meydanının temiz ve güzel görünmesi için yerinden sökülen bu çöp kutularının yerlerine yenilerinin takılmasını istiyoruz. Burada bulunan belediye görevlilerine söylememize rağmen bir sonuç alamadık.

2- Yine aynı meydanda iki yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan su şebekesi yenileme çalışmalarında kaldırımlarımız çok bozuldu. Geçme taşlı bu yaya kaldırımları meydanımızın bazı yerlerinde bombeli, bazı yerlerinde eksik, çukurlar ayak burkmak için ciddi bir tuzak sanki. Geçen hafta bir genç kızımız düşerek hem dizini yaraladı hem de pantolonu yırtıldı. Bu kaldırımlarımızın gözden geçirilmesini ve tamir edilmesini rica ediyoruz.

3- Meydanımıza geridönüşüm kutuları istiyoruz. Özellikle pil toplama kutusunun konulmasını talep ediyoruz. Hiçbir atık malzemesinin doğru değerlendirildiğinde çöp olmayacağını, ekonomiye katkı sunacağının bilincindeyiz.

Yetkililerimizin de bu konuda gayet hassas olacağını düşünüyorum.

Saygılarımla

Nusret Canıtez

 

Teşekkür…
 

Sayın Günay Yumruktay;

16/10/2016 tarihinde “Kaza Yapan Araçlar Siteye Dalıyor” başlığıyla köşenizde paylaşmış olduğunuz talebimiz, gerek bizim başvurularımız gerekse sizin yardımınız sayesinde çözümlenmiş olup; Belediyemiz yetkilileri tarafından belirtilen yola hız kesici kasis uygulaması yapılmıştır.

İlginiz için çok teşekkür ederiz.

İyi çalışmalar.

Osman ÇÜRÜK

 

Dolum ve satış kioskları daha fazla olmalı
 

​Merhaba. Gözlemlediğim ve mağdur olduğum bir durumu izninizle paylaşmak istiyorum. Büyükşehir Belediyesi toplutaşıma için uygulamaya koyduğu Bukart dolum ve satış kiosklarının oldukça yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu kioskların, bankaların para makineleri gibi kabin içine konulup şehir merkezinde, ana duraklarda yaygınlaştırılması iyi olacaktır. Tatil günleri ve gece belirli saatlerde, toplutaşımanın devam ettiği zamanlarda dolum yapan gişeler kapanıyor. Kiosklar dijital olduğu için daha kullanışlıdır. Ancak burada da bir sıkıntı var ki, o da bu dolum yapan makinelerin para üstü vermemesi. Yani sabit TL yüklemektedir. Bu konu zaman zaman köşenizde ve medyada dillendirilmesine rağmen bugüne kadar bir gelişme olmamıştır. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bu konuyla ilgileneceklerini ve vatandaş lehine bir çözüm bulacaklarını ümit ediyorum.

Kemal Başeren

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X