Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Dadaşlar Tandır Evi’nin çok özel konukları

Köşe Yazısını Dinle

Dadaşlar Tandır Evi, Yıldırım Değirmenlikızık Mahallesi’nde küçük bir işletme.

Belki işyeri küçük ama gönlü bir o kadar da büyük olan Perihan Çiftçi, burada kendi imkânlarıyla hayata geçirdiği işyerinde, tandırda pişirdiği yöresel kete, ekmek ve lavaşın yanında kahvaltı ile birçok lezzeti misafirleriyle buluşturuyor.

Perihan Hanım’ın önceki gün çok özel misafirleri vardı.

Tandır Evi’nde, Otosansit’te bulunan Yıldırım Engelsiz Yaşam Okulu’nun Mutfak Sınıfı öğrencilerini ağırladı.

Çiftçi, yardımcılarıyla birlikte, özel konuklarına kendi elleriyle hazırladığı Erzurum yöresine ait yemeklerden ikram etti.

Gençlerin, yüzlerindeki mutluluktan duyduğu sevinci dile getiren Çiftçi, “Misafirlerim çok özel. Gençlerimizi, öğretmenlerimizi ve ailelerini burada ağırlamaktan büyük onur duydum. Yüzlerindeki mutluluğu görünce onları davet etmekle ne kadar doğru bir şey yaptığımı anladım. Umarım, ileride de bu gençlerden istihdam etme imkânım olur” diye duygularını ifade etti.

Yıldırım Engelsiz Yaşam Okulu’nu Yıldırım’a kazandıran değerli yöneticilerimize, gençlerimizi ve bizi ağırlayan başarılı, çalışkan esnaf Perihan Hanım ve yardımcılarına teşekkür ediyoruz.

 

10 günde yerine ulaşamayan kargo

Geçtiğimiz günlerde Olay gazetesi köşe yazarı İhsan Aydın’ın “PTT bankacılık işini beceremiyor” başlıklı yazısını okumuştum.

Bence PTT’nin kargo işinde de sıkıntı var. Şöyle ki: 19 Ekim 2021 tarihinde PTT’nin Eğitim Şubesi’ne Denizli Pamukkale ilçesi Akköy’e gönderilmek üzere kargo teslim ettim. 21 Ekim’de kargom Denizli’ye ulaşıyor ancak ne hikmetse buradan öteye gidemiyor. Bugün 27 Ekim 2021 ve kargom henüz alıcıya ulaşabilmiş değil. Kargo takibinden baktığımda ise  ‘22/10/2021 17:18.59 itibarıyla Köy Dağıtımına Tabi Bekliyor’  ibaresi duruyor hâlâ. Yakınımın ifadesi de, ‘Kargom henüz ulaşmadı diyerek PTT’yi arıyor. Oradan ‘Köy dağıtımına çıkan şoför izinli. Eleman izinden gelince göndeririz’ gibi bir yanıtla karşılaşıyor. Akköy dediğiniz yer, doğunun ücra bir mezrası değil. Gerçi artık oralara bile kargo firmaları çok daha hızlı ulaşabiliyor.

Böyle bir kargo taşımacılığını anlayabilmek mümkün değil. Ağır pandemi koşullarında bile bu kadar gecikme yaşanmamışken, şimdi böyle bir cevap kimi ikna eder acaba?

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X