Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Değirmenönü Mahallesi’nde rahatsız edenler uyarıldı

5/4/2016 tarihli köşenizde yayımlanan “Megafonlu satıcılar mahalleliyi çıldırttı” başlıklı, ilçemiz Değirmenönü Mahallesi’ndeki gürültü kirliliğinden rahatsızlığı konu alan şikâyet haberiniz incelenmiştir.

Yapılan tetkik neticesinde Değirmenönü Mahallesi’nde şikâyete konu olan alanda faaliyet gösteren marangoz atölyesi, mobilya ve demir doğrama atölyesi işyerlerinin ruhsatsız olarak çalıştırıldıkları tespit edilmiş, gerekli yasal işlemler yapılmıştır. Belediyemiz encümenince alınacak kararlar doğrultusunda konunun takibine devam edilecektir.

Söz konusu işyeri sahiplerine dışarıda boya-tiner atmamaları ve çevreye rahatsızlık verecek şekilde gürültülü çalışmamaları hususunda gerekli uyarılar yapılmıştır.

Belirtilen bölgede seyyar satıcılık yapan şahısların faaliyetlerine engel olunmakla birlikte gerekli uyarılar yapılmakta, yapılan uyarılara riayet etmeyenler hakkında ise gerekli yasal işlemler uygulanmaktadır.

Konunun takibine devam edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Motorkrosçular destek bekliyor
 

​Bizler Bursalı gençler olarak motorkros sporuna gönül veren kişileriz. Fakat gelin görün ki, bu sporu yapabilmemiz için bir parkurumuz yok. Mevcut olan Gürsu parkurumuz da kapatıldı. Bu sporu yapabilmemiz için en yakın Gemlik Şahintepe’ye gitmemiz gerekiyor. Belediye olarak spor anlayışımız neden sadece futbol üzerine yoğunlaşmış durumda. Her mahalleye halı saha yapılması çok güzel. Fakat diğer sporlara neden gereken önem verilmiyor? Verilmediği gibi mevcut tesisler neden iptal ediliyor? Yetkililerimizin de katkılarıyla ulusal yarışlara en çok sporcu Bursa’dan çıkıyor. Bizlerin beklentisi, bu sporun da yetkililerce desteklenmesi, şehir merkezine yakın boş arazilere motorkros parkuru yapılması. Bu dilek ve önerilerimizin yetkililerce değerlendirileceğine inanıyoruz. Saygılarımızla.

İsmini vermek istemeyen bir okur

 

BUDO sefer iptallerinde kriter ne?
 

2 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 15.30 seferi için Mudanya BUDO iskelesine geldik.

Ancak yapılan anonsla 15.30 ve 17.30 seferlerinin iptal edildiğini öğrendik. Çok zor durumda kaldık ve Güzelyalı’ya geçerek İDO ile gittik. O gün hemen hiç rüzgâr ve dalga yoktu. Mudanya’da çok hafif esinti vardı ama açık denizde ne rüzgâr ne dalga vardı.

İDO da, deniz otobüsü dahil olmak üzere seferlerini iptal etmemişti.

BUDO neden o gün seferlerini iptal ederek yolcularını mağdur etti? Buna bir anlam veremedik.

İptal kriterleri nelerdir? Rüzgâr hangi şiddette veya dalga yüksekliği kaç olunca iptal ediliyor?

Son dönemde bize mi denk geldi bilmiyorum ama ailecek çok sayıda BUDO iptal seferleriyle karşılaştık.

Saygılarımla

Dr. Sinan Gültekin

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X