Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Demirkapı Öğrenci Yurdu’nda tehlike

Osmangazi İlçemizde Demirkapı Mahallesi’nde bulunan Turgut Yılmazipek Yatılı Kız İlköğretim Okulu’na dikkatleri çekmek istiyorum.

Okulun bahçesi içinde bulunan bir kaçı terk edilmiş harabe yapılar güvenlik açısından tehlike arz etmektedir.

Bu metruk binalardan kız öğrencilerin kaldığı pansiyona girmek sadece bir kaç adımdır.

Konuyu Osmangazi Belediye Meclisinde gündeme taşıdık ve acilen kamulaştırılıp gerekli işlem ve tedbirlerin uygulamaya konulmasını istedik.

Bu harabe binaların konumu fotoğraflı olarak bilgi ve değerlendirmeye sunulmuştur.

İlgili tüm mercileri acilen göreve davet ediyoruz.

Cemil AYDIN

Osmangazi Belediye Meclis Üyesi

 

Cadde mi, göl mü

Samanlı Mahallesi Kırcaali Caddesi’nde her yağmur sonrası aynı sıkıntı yaşanıyor. Yağmur suyu gideri olmadığından caddede biriken su adeta göle dönüşüyor. Hem yaya geçişine hem de araç ulaşımına imkan vermiyor.

Caddenin bu durumdan kurtarılması için ihtiyaç hissedilen yağmur suyu gideri bir an önce yapılmalı. Vatandaşlar ve sürücüler her yağmur sonrası benzer sıkıntılarla karşılaşmamalı.

Yusuf A.

 

Otobüs şoförü üzdü

 

Günlerden 23 Aralık 2014. Saat 11.40. Burulaş’a ait 25 D LHK.01 plakalı sarı otobüs hızlı bir şekilde gelip durakta durmayıp gitti. Herhalde inecek biri olmalı ki 40-50 metre sonra durdu. Yolcuyu indirdi. Ben de koşarak otobüse yetiştim. Şoföre durakta neden durmadığını sorduğumda ‘durmaya mecbur değilim’ cevabını verdi. Ardından da ekledi: Birazdan 36 nolu otobüs gelecek ona binersin. Halbuki her otobüs durakta yolcu varsa durmak zorunda. Görme engelli vatandaşlar da durakta olabilir. 65 yaşında emekli bir öğretmenim. Karşılaştığım aşağılayıcı durum beni hayli üzmüştür. Kimi şoförlerin böylesine keyfi davranmaya hakkı yok. Yetkililerin halkla ilişkiler konusunda sürücü eğitimine ağırlık vermelerini diliyorum.

Emekli öğretmen

 

Fiyat ve durak tespiti ile 1M, 1GY cevabı

 

15/10/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde “Aktarma ve düşündürdükleri“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçları fiyat tarifeleri, UKOME Kurulu kararı ile yürürlüğe girmektedir. BURULAŞ bu konuda uygulayıcıdır.

Otobüs durak ve bekleme yerlerinin tespiti güzergahların fiziki yapısına, trafiğin ve bekleme alanlarının uygunluğuna bağlıdır. Teknik inceleme (trafik durumu, yol yapısı, yolcu güvenliği vb.) yapıldıktan sonra tespit edilen durak ve bekleme yerleri UKOME Kurulu kararı ile kesinleştirilmekte ve güzergah üzerinde kullanılmaktadır.

UKOME Kurulu kararı gereğince, Emek Bursaray istasyonu ile Mudanya ve Güzelyalı güzergahında hizmet veren 1/M ve 1/GY hatlı otobüslerin son durağı Bursa istikametinde Emek istasyonu yanındaki bekleme alanıdır.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X