Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Derelerimiz de alarm veriyor

Köşe Yazısını Dinle

Denizlerimizdeki müsilaj sorunu çıkınca, eski dertlerimiz depreşti. Biz Bursalılar Nilüfer Deresi’nin niçin kirli aktığını biliriz de, neden çare bulunamadığına akıl erdiremeyiz bir türlü.

Bu kirliliğe göz yuma yuma bu hale geldik. Kanalizasyonlar açıktan derine deşarj ediliyor yıllardır. Sorun yok diye diye bugüne geldik ki, geldiğimiz noktayı denizlerimizin halini görünce anlıyoruz.

Fabrikalar, sanayi tesisleri, bacaları var ama filtreler çalışıyor mu?

Kısacası, denizlerimiz kirli, havamız kirli, derelerimiz kirli. Sanki, bu atmosferi biz solumuyoruz.

Yetkili makamlarımız artık çevre konusunda daha duyarlı, daha keskin radikal kararlarla akarsularımıza sahip çıkmalı, derelerimize, göllerimize, denizlerimize, havamıza sahip çıkma zamanı geldi geçiyor bile. Gelecek nesillere, torunlarımıza temiz bir çevre bırakmamız lazım. Hep diyoruz ya, bu dünyayı gelecek nesillerden ödünç aldık. O bilinçle hareket etmeli, onlara temiz bir dünya bırakmalıyız.

Saygılarımla.

Mustafa K.

 

Deliçay’dan etrafa yayılan  kanalizasyon kokusu

Geçtiğimiz günlerde işim gereği Ankara Yolu üzerindeki Hacivat Köprüsü’nden yürüyerek geçiyordum. Buradan geçerken çok ağır bir şekilde kanalizasyon kokusu yayılıyordu Deliçay’dan.

Belli ki, bu derede sıkıntı var. Yetkililer acaba bu sorunu çözmeyi düşünüyor mu?

Bir okur

 

TEŞEKKÜR PANOSU

9-10 Haziran 2021 tarihlerinde okulumuzda gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katkılarından dolayı Okul Müdürümüz Sayın Mustafa Erkal Çınar’a, Müdür Yardımcılarımız Sedef Taş Yıldız ve Tolga Kara’ya, proje yürütücü öğretmenimiz Tülin Soydaş’a, danışman öğretmenlerimiz Fatma Sezer, Fatma Koçdemir, Aysel Dinç, Emine Işık, Sibel Çetin, Pınar Çelenk, Seher Özikiz, Tuba Gürsoy, Elif Taner, Abdullah Yaşar, Uğur Yıldız, Murat Ballıoğlu ve bizi yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize, desteklerinden dolayı Türkiye’nin en büyük şehir gazetesi olan Olay gazetesi, internet sitesi ve yazarlarına, veliler olarak Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu Okul Aile Birliği adına teşekkür ederiz.

Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim

Meslek Okulu Okul Aile Birliği

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X