Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Desteğiniz için teşekkür

Sayın Günay Yumruktay, öncelikle merhaba;

Köşenizin sürekli bir okuyucusu olarak 25 Aralık 2016 tarihli köşenizdeki “Evden Çıkılamayan Yıllara Kapak Olsun” konulu yazınızı okudum.

Böylesine güzel ve duyarlı bir yazınızdan ötürü size, insanlık adına teşekkür ediyorum ve yazınızda geçen kampanya ile ilgili sıkıntılara katılıyorum.

Bursa’da vatandaşlar gerçekten bu kampanyaya sahip çıkıyor, evinde, işyerinde bir şekilde bunları biriktiriyor ancak nereye, nasıl teslim edeceği konusunda tam bilgili değiller.

Bu konuda kendi yaşadığım durumu paylaşmak isterim sizinle ve okurlarınızla.

Aylar evvel, yazınızda belirttiğiniz gibi, kendi çabamla epey kapak toplamıştım ama nereye ulaştıracağımı bilmiyordum.

Bursa’da yapılan bir etkinlikte İstanbul’dan gelen Türkiye Omirilik Felçlileri Derneği’nden bir gönüllü ile tesadüfen karşılaşma imkânı buldum. Kendisinden adresi aldım ve biriktirdiğim plastik kapakları naylon ve bez torbaya koyup, kargo ile ücretini de gönülden ödeyerek derneğe gönderdim.

Yakın zamanlarda bir arkadaşımın davetiyle Engelliler Günü’nde Yıldırım Belediyesi’nin tekerlekli sandalye dağıtımına katıldım. Orada öğrendim ki, Yıldırım Belediyesi bu kampanyayı sahiplenmiş ve bu plastik kapakları topluyormuş.

İnsanlık adına, toplumumuz adına çok güzel insani davranış ve hizmet. Bu kampanyaya hizmeti geçenlere bir vatandaş olarak çok teşekkür ediyorum.

Ben kapak biriktirmeye devam ediyorum. Bir tekerlekli sandalyeye benim de küçük bir katkım olursa kendi adıma mutlu olacağım.

Böylesine güzel bir kampanyaya katkınızdan dolayı size  tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla
Kemal Başeren

Otobüslerde klima ayarı yapılamaz mı?

Kış gelmesiyle belediye otobüslerinde sıcaklık sorunu ortaya çıktı. Şöyle ki: Dışarıda hava 3 derece iken belediye otobüsüne biniyorsunuz içerisi 23 derece. İçerideki kalabalık da dikkate alındığında epey sıcak oluyor. Biraz sonra otobüsten iniyorsunuz dışarısı yine 3 derece.

Kısa süredeki bu sıcaklık değişikliği insanı hasta ediyor. Bu yüzden iki kez nezle oldum. Bazı şoförler sadece gömlekle durup içerisini ona göre ayarlıyor.

Yapılan uyarıları ise dikkate almıyorlar. Kalın giyimliler ise terliyor. Şoförler günlük sıcaklığını takip ederek otobüs içi sıcaklığını 15 dereceyi aşmayacak şekilde ayarlarlarsa  sorun çözülmüş olur.
Bir vatandaş.

Semt pazarına düzenleme gerekiyor

İhsaniye’de cumartesi günleri kurulan pazaryerine çok yakın bir yerde ikamet etmekteyim. Buranın cumartesi günkü halini size anlatamam. Araç trafiği bir muamma, bizim park yerlerimiz işgal edilmiş halde, anayollara taşan pazarcı ve seyyar satıcı tezgâhlarının durumu hem araç hem de yaya trafiğini felç ediyor. Bu alanın düzensiz ve aşırı büyük oluşu, otoparkın kullanışsızlığı, sebze, meyve ve giyim pazarının aşırı fazlalılığı ve hepsinin aynı gün oluşu buranın keşmeşek hale gelmesinin ana nedeni. Başta Nilüfer Belediye Başkanımızın ve Zabıta görevlilerinin bizzat gelip bakması, gerekli düzenleme ve önlemin acilen alınarak semtimizin cumartesi günü daha nefes alınabilir duruma getirilmesi açısından önemli olduğu kanısındayım.

Saygılarımla.
Nazmi Atlıman

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X