Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Doğalgazda ödeme tarihi sıkıntısı

Yıldırım Davutkadı Mahallesi’nde oturuyoruz.  6 yıldır doğalgaz faturalarının son ödeme tarihi her ayın 15’inden sonrası idi. Ancak bu ay itibarıyla Bursagaz fatura ödeme tarihini değiştirmiş. Son ödeme tarihi ayın 12’sine çekilmiş. 

Bu durum özellikle devlet memuru olanları haliyle etkiledi. Zira maaşlarımızı ayın 15’inde aldığımıza göre, doğalgaz faturasını ödemekte sıkıntıya düşeceğimiz aşikar. Özellikle kış mevsiminde doğalgaz faturalarının kabardığını hatırlarsak daha maaş almadan fatura ödeme derdine düşeceğiz. 
Bursagaz’ı arayıp durumu bildirdiğimizde ayın ilk günlerinde maaş alan çalışanlar olduğundan söz edilerek ‘yapılacak bir şey yok’ cevabını alıyoruz.  Kimi çalışanlar ve işçilerin ayın ilk haftasında maaş aldıkları doğru. Ama bir de ayın ortasında maaş alan memurlar ve diğer kesimler var. Bunlar neden düşünülmez. 
Bursagaz bizim için her zaman güvenilir bir kurum olmuştur.  Kaliteli ve hızlı hizmet sloganları var. Bunun anlamı faturada vatandaşı zora sokmak mıdır. Fatura ödemelerinde yeniden eski uygulamaya dönülmesi beklentimiz ve ricamızdır.
Davutkadı sakinleri 

Gideri olmayan sokağa asfalt

Fatih Sultan Mehmet Mah. Büyükkent Sitesi Tatlı Sokak’ta oturuyorum . Osmangazi Belediyesi geçen mayıs ayında sokağımızı asfaltladı. Ama çalışmaları boşa çıkaran bir gelişme oldu. Her yağmurdan sonra yolda su birikintisi meydana gelmekte.  Bunun tek sebebi de sokakta yağmur suyu giderinin olmaması. Bundan dolayıdır ki yağışlı havalardan sonra yol adeta göle dönmekte. Evlerimize girip çıkmak, arabalara binmek biriken sudan dolayı kolay olmuyor.  Her yağmur yağdığında bizim için kabusa dönüşüyor ve bu sıkıntıları yeniden yayıyoruz.  Sokağımıza yağmur suyu giderinin yapılarak sorunun çözümünü ve asflatnın da yeniden yapılması istiyoruz. 
Burhan AVCI

Kuş pazarında kafes sorunu

Soğanlı’ daki kuş pazarına güvercinlerimizi satmak – almak için götürüyoruz. Fakat  karşılaştığımız bir görüntü hiç de hoş değil. Orada birileri büyük kafesler yaptırmışlar ve pazar yerine bunları yerleştirmek suretiyle hemen hemen tüm alanı kaplıyorlar. Bizlere yer kalmadığı için bu kişilerin kafeslerine kuşlarınızı koyduğunuz taktirde 10 TL kira parası alıyorlar. Zaten zabıta bizlerden 3 TL yer parası alıyor, bir de bu kişilere para ödemek zorunda kalıyoruz. Bu resimde görüldüğü gibi kiralık kafesler boş fakat geçiş yolları kapalı. Hayvanseverler kuşlarını yer olmadığı için geçiş yollarına koymak zorunda kalıyor. Yetkililer lütfen ilgilensinler.
Bir grup hayvansever

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X