Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Doğanbey TOKİ’de asansör sorunu

İyi günler. Yapıldığı günden bu yana sorunları ile ünlenen ve 2 bin 742 konutu bulunan Doğanbey TOKİ Konutları’nda asansörlerimiz belediye tarafından ‘insan hayatına zarar vereceği gerekçesi ile mühürlenmiş’ durumdadır.

Her blokta 3 adet asansör bulunmakta ve bunların 2’şer tanesi bakım yapılmadığından dolayı arızalanmış ve asansör sayısı her blokta 1’e düşmüştü.

Asansörlerin içerisine kontrolden sonra yapıştırılan ‘kullanılabilir’ veya ‘kullanılamaz’ etiketleri son yapılan kontrolden sonra ‘olumsuz’ rapor çıkması yüzünden ‘kullanılamaz’ etiketi basılmış ve bunun yanında TOKİ yönetimi bu etiketleri asansörlerden sökerek büyük bir skandala yol açmıştı.

En sonunda belediye ekipleri can kaybı yaşanmaması adına bütün asansörleri mühürlemiş bulunmaktadır.

TOKİ yönetimine sorduğumuzda yapabilecekleri hiçbir şeyin olmadığını bize bildirdiler.

Bu vaziyetin günlerce hatta aylarca sürebileceği düşünülmekte.

Burada ikâmet eden insanların hastaları var. Bazı hamile kadınlar ve yaşlılar 22 kat yukarıya merdivenle yürümekten şikâyetçidir.

Ancak bu şikâyetlerini iletebilecekleri herhangi bir merci bulamıyoruz.

Son olarak da fotoğraflarda da görüldüğü gibi bazı bloklardaki trafoların hali içler acısı.

TOKİ eliyle burada bir can kaybına yol açılmadan yetkililerden gereken hassasiyeti göstermelerini istemekteyiz.

İyi çalışmalar

Emrah Çolak

 

Çocuk parkımız neden kaldırıldı?

 

Kestel Yenimahalle’de Kazım Karabekir Sokak’ta bulunan Osmangazi Çocuk Parkı okul yapılacak gerekçesiyle apar topar yıkıldı. 2-3 sene önce yapılan bu park çocuklarımızın tek oyun alanıydı.

Başka bir yerde yenisi yapılacak mı, bilmiyoruz. Yapılacaksa bile bu kadar acele neydi ki, apar topar yıkıldı. Oyuncaklar kaldırıldı, çevresi kapatıldı. Yenisi yapıldıktan sonra yıkılsaydı olmaz mıydı? Çocuklarımızın oyun alanının yok edilmesi hem çocuklarımızı hem de bizleri mağdur etti ve üzdü.

Yetkililerimizden rica ediyoruz, lütfen çocuklarımızı mağdur etmeyin ve bir çözüm bulun.

Yenimahalle sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X